İsrail'in Gazze'ye saldırısına Türkiye'den anında tepki geldi

İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu başlatmasına Türkiye'den sert tepkiler geldi. Yapılan açıklamalarda saldırıların yeni katliamların habercisi olduğuna dikkat çekilerek "Filistin'in yanındayız" mesajı verildi.

İsrail ordusu 5 gündür havadan bombaladığı Gazze'ye bu gece karadan girerek operasyon başlattı. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü geçerken Gazze'deki insani krizin büyümesinden endişe ediliyor.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara operasyonuna Türkiye'den anında tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Filistin'in yanında olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Kalın, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, yeni katliamların habercisidir. İsrail’in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir."

"İSRAİL'İN ZULMÜ YERYÜZÜNÜN VİCDANINI KANATTI"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, siyonist terör devleti İsrail'in zulmünün yeryüzünün vicdanını kanattığını belirtti.

Kurtulmuş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Siyonist terör devleti İsrail'in zulmü yeryüzünün vicdanını kanatıyor. Hepimizin kalbi Filistin'le, Gazze'yle çarpıyor. Hepimiz Kudüslüyüz, hepimiz Mescid-i Aksa'nın evlatlarıyız. Zafer inananlarındır, zafer Filistinlilerindir." ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİN İÇİN HER PLATFORMDA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Türkiye'nin Filistin için her platformda mücadele etmeye devam edeceğinin altını çizerek şu açıklamayı yaptı:

İsrail, katliamlarına ve terör eylemlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

"İşgalci İsrail, yıllardır hukuksuz bir şekilde her türlü insan hakkını ayaklar altına alarak abluka altında tuttuğu Gazze’ye şimdi de kara operasyonu başlatıyor. Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. İsrail’in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız.Mücadelemiz Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana dek sürecektir. Bu hukuksuzluk ve işgal derhal son bulmalıdır."

İsrail'in Gazze'ye saldırısına Türkiye'den anında tepki geldi ile ilgili etiketler Filistin Gazze İsrail Fahrettin Altun ibraihim kalın numan kurtulmul
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.