İsrail'in dükkanını yıktığı Filistinli kitapçıya 200.000 dolar bağış toplandı

Gazze Şeridi'nde kitapçılık yapan Samir Mansour isimli Filistinli'nin kitapçı dükkanı, Gazze'nin en büyük kitapçısı. Kitapçı dükkanı, İsrail ordusunun 10 mayıs - 21 Mayıs arasında gerçekleştirdiği hava saldırılarında yıkılmıştı. Filistinli kitapçıya dünya genelinden bağış yağdı ve 200.000 dolar toplandı.

 

DHA'nın haberine göre, Gazze’de İsrail güçlerinin hava saldırısı sonucu tamamen yıkılan iki katlı ‘Samir Kitapçısı’nın sahibi olan Filistinli adam için kısa sürede yaklaşık 200 bin dolar bağış toplandı.

GAZZE'NİN EN BÜYÜK KİTAPÇISI

Bağış kampanyası, internet üzerinden bağış toplanan bir platformda insan hakları avukatları Mahvish Rukhsana ve Clive Stafford Smith tarafından başlatıldı. ABD’li avukatlar, Mayıs ayında başlattıkları kampanya için hazırladıkları bilgi metninde 'Gazze'nin en büyük, en sevilen kitapçısı ve kütüphanesi Salı günü hava saldırılarıyla yıkıldı. İki katlı Samir Mansour kitapçısı 21 yıl önce inşa edilmiş, yerel Gazze topluluğu ve Filistinli okul çocukları için bir toplum merkezi ve kitapçı olarak hizmet vermiştir' sözlerine yer verdi. 

4300 KİŞİ BAĞIŞ YAPTI

Bağış kampanyası kısa sürede ilgi gördü ve Samir Mansour’un dükkanını tekrar inşa etmesi için yaklaşık 200 bin dolar bağış toplandı. Kampanyaya şimdiye kadar yaklaşık 4 bin 300 kişinin katıldığı ve kampanyanın 250 bin dolar limitinde sona ermesi bekleniyor.

 

İsrail'in dükkanını yıktığı Filistinli kitapçıya 200.000 dolar bağış toplandı ile ilgili etiketler Filistin İsrail samir kitapçı bağış
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.