İsrail'i muz cumhuriyeti gördü aşıyı vermedi!

Amerikan'ın dünyaca ünlü ilaç şirketi Pfizer muz cumhuriyeti olarak tanıdığı İsrail'e aşı sevkiyatını durdurdu.

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgınında aşı yaptırma oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan İsrail'e ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile ürettiği koronavirüs aşısının gönderimini durdurdu. Bu olayın sebebinin Pfizer şirketinin son yollanan 2.5 milyon doz aşının ödemesini hâlâ alamamış olması gösteriliyor.

'İSRAİL'İ MUZ CUMHURİYETİ OLARAK GÖRÜYOR'

İsrail'in ünlü gazetelerinden biri olan The Jerusalem Post: "Pfizer, 'muz cumhuriyeti' olarak gördüğü İsrail'e aşı sevkiyatını durdurdu" başlığıyla haberi duyurdu.

Sputnik'teki habere göre, Pfizer'daki üst düzey yetkililer, koalisyon hükümeti belirsizliği nedeniyle borcun kapatılmayacağından endişeli, düzenli bir ülkede böyle bir durumun nasıl yaşanıyor olabileceğini anlamıyor. Ordu radyosu Galatz muhabiri de 'Good Morning Israel' programında paylaştığı bilgilerde Pfizer yetkililerinin İsrail'i 'muz cumhuriyeti' olarak gördüğünü aktardı.

İSRAİL'DEN YALANLAMA GELMEDİ

Pfizer, Jerusalem Post'a yaptığı açıklamada söz konusu iddialara değinmedi ama Kasım 2020'de atılan imzalar doğrultusunda ilk teslimatı tamamladığının altını çizdi, anlaşmayı güncellemek, ek aşı göndermek için hükümetle çalıştıklarını belirtmekle yetindi. İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan ise bir doğrulama ya da yalanlama gelmedi.

İsrail'i muz cumhuriyeti gördü aşıyı vermedi! ile ilgili etiketler İsrail aşı Pfizer muz cumhuriyeti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.