İsrail'e büyükelçilik açılacak mı? Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezuela ziyareti dönüşü, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, İsrail'e büyükelçilik açılmasıyla ilgili soruya, "25 Mayıs'ta İsrail'e gideceğiz. Büyükelçi kararını orada vereceğiz." cevabını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Latin Amerika ziyaretini tamamladı.

Uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "İsrail'e büyükelçilik açılacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "25 Mayıs'ta İsrail'e gideceğiz. Büyükelçi kararını orada vereceğiz."


Habertürk TV Ankara Temsilcisi Sibel Erdem'e konuşan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti, Mısır ile devam eden diplomatik süreç ve bazı ülkelerin Osman Kavala kararına yönelik tepkilerini değerlendirdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

MISIR İLE TÜRKİYE ARASINDA DEVAM EDEN DİPLOMATİK SÜREÇ

"Mısır ile süreç daha önce başladı ama biraz daha yavaş ilerliyor. Mesela BAE ile başladı ve çok hızlı devam etti. Aynı şekilde Bahreyn’le de öyle. Suudi Arabistan ile de başlayan bir süreç vardı bizlerin görüşmeleri oldu. Sonuçta, bu ilişkilerimizin normalleştirme stratejimizin bir parçası. Mısır da öyle. Bakan yardımcısı ve bakan düzeyinde de olabilir. Temaslarımızı artıracağız. Uluslararası platformlarda birbirimize karşı olmama prensibini uyguluyoruz."

SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİVE CEMAL KAŞIKÇI DOSYASININ DEVREDİLMESİ

"Suudi Arabistan gezisine baktığımızda ticaret, turizm, yatırımlar, eğitim, sağlık… Hangi alanlarda işbirliği gelişecek katılan bakanlara bakarak kolayca söyleyebilirsiniz. Bütün alanlarda ilişkileri geliştirecek bir ziyaret."

"Kanunlar, anayasalar, yasalar gayet açık. Başında Suudi Arabistan teklif ettiği halde bizimle iş birliği yapsaydı, o zaman bu iş çözülecekti."

OSMAN KAVALA KARARI VE GELEN TEPKİLER

"Gelen tepkilerin sebebini anlıyoruz. Fonladıkları ve kullandıkları kişi hapse girdi. Türkiye’de yargı işliyor. Dünyada her ülkede yargı kararları eleştirilebilir. Ama neticede yargı işliyor. Peki Türkiye’de hapse giren çıkan birçok insan da var. Neden bu kişinin üzerinde bu kadar çok duruyorlar. Neden bir kişi bu kadar önemli. Çünkü fonladıkları ve kullandıkları bir kişi. Kullandıkları argüman da ilginç. Muhalefeti susturmak istiyorlar diyorlar. Bu adamın siyasi partisi mi var? Muhalefet partileri yok mu? Arkasında kim var belli. ABD’de Kongreyi basanlara kimse özgürlük diyor mu? Gezi olaylarında ne dediler? Hedefimiz hükümeti devirmek. Bir yerde engellemek bile büyük bir suç. Bir yerde halkın oyuyla seçilmiş hükümeti vandalizm yoluyla devirmek… Suçlamalar çok ağır. Özellikle neden bu insanın üzerinde bu kadar duruyorlar."

İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ

"İsrail’e 25’inde gideceğiz. O ziyarette Dışişleri Bakanı ile oturup değerlendireceğiz, o zaman karar vereceğiz."

İsrail'e büyükelçilik açılacak mı? Bakan Çavuşoğlu açıkladı ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu İsrail Osman Kavala Mısır bğyğkelçilik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.