İsrail'den katliam gibi müdahale! Gerçek mermi kullandılar: 294 yaralı!

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde her cuma, yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek için gösteriler düzenleniyor. Bu gösterilerden en sonuncusuna İsrail güçleri insanlık dışı şekillerde saldırdı. Gerçek mermilerle müdahale eden İsrailliler, 295 kişiyi yaraladı. Üstelik sonrasında bir İsrail unsuru savaş suçu işleyerek yaralı taşıyan bir ambulansı hedef aldı.

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin Batı Şeria'da yasadışı Yahudi yerleşimlerine yönelik düzenlenen gösterilere müdahalesinde 294 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beita beldesinde Filistinliler, Yahudi yerleşimlerine karşı protesto gösterisi düzenledi.

GERÇEK MERMİLERLE MÜDAHALE ETTİLER: 294 KİŞİ YARALI

İsrail güçleri göstericilere gerçek ve plastik mermilerin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Filistinliler ise İsrail güçlerine taş atarak karşılık verdi.

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin müdahalesinde 3 kişinin gerçek mermiyle, 84'ünün de plastik mermiyle yaralandığını belirterek, toplamda 294 kişinin yaralandığını açıkladı. 

İSRAİL GÜÇLERİ AMBULANSI HEDEF ALDI: 1 KİŞİ DAHA YARALANDI

Yaralılar, Nablus'taki Rafidia Devlet Hastanesine kaldırılırken, İsrail güçleri doğrudan Filistin Kızılayı’na ait bir ambulansı da gaz bombasıyla hedef aldı. Ambulansta görevli sağlık çalışanı Kayed Omran yaralandı.

 

Kaynak: İHA

İsrail'den katliam gibi müdahale! Gerçek mermi kullandılar: 294 yaralı! ile ilgili etiketler İsrail Filistin batı şeria nablus beita mermi müdahale
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.