İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 8ölü, 44 yaralı

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e, yaralı sayısının ise 44 yükseldiğini açıkladı. Hayatını kaybedenler arasında 5 yaşındaki bir çocuk da var.

İsrail güçlerinin, Filistin’in batısında yer alan Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırının bilançosu artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e yaralı sayısının ise 44 yükseldiği belirtildi.

FİLİSTİN İSLAMİ CİHAT ÖRGÜTÜ'NÜN KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde bulunan bir apartmana düzenlenen saldırıya ait görüntüleri yayınlarken, ayrıca Filistin İslami Cihat Örgütü'nün üst düzey Komutanı Tayseer Jabari'nin öldürüldüğünü duyurdu. Filistin İslami Cihat Örgütü ise 2019 yılında göreve gelen üst düzey Komutan Tayseer Jabari'nin İsrail’in saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze'deki Filistin İslami Cihat Örgütü'nün doğrudan tehditlerinin ardından Gazze Şeridi'ni vuruyor. Sivil yerleşim noktasında özel durum ilan edildi" ifadeleri kullanılmıştı.

 

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 8ölü, 44 yaralı ile ilgili etiketler İsrail Gazze Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.