İsrail'den flaş Suriye kararı! O köyü korumaya aldılar...

İsrail ordusundan kritik bir açıklama geldi. İsrail ordusu, çatışmaların şiddetlenmesini sebep göstererek, Suriye sınırlarında bulunan bir Dürzi köyünü koruyabileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Suriye toprakları üzerinde hava operasyonları düzenleyen İsrail ordusu, işgal ettiği Golan Tepeleri’nin arkasında kalan bir Dürzi köyüne gerektiği takdirde yardım edeceğini duyurdu.

Sözcü'nün haberine göre, İsrail ordusundan yapılan açıklamada Suriye’de çatışmaların şiddetlendiğine vurgusunda bulunularak “gerektirdiği takdirde köye zarar gelmemesi adına müdahalede bulunabiliriz” ifadeleri kullanıldı.

BİTMEYEN GERGİNLİK: GOLAN TEPELERİ

Suriye’nin güneybatı, İsrail’in kuzeydoğu sınırında bulunan tepelik bölge olan Golan Tepeleri, sahip olduğu zengin su kaynakları nedeniyle kritik bir öneme sahip. Suriye ve İsrail arasında 1967 yılında yaşanan “6 gün savaşları” sonrasında İsrail tarafından işgal edildi. İsrail, 1981 yılında Golan Tepeleri’nın ele geçirdiği bölümlerini tek yanlı olarak ilhak etti.

İsrail'den flaş Suriye kararı! O köyü korumaya aldılar... ile ilgili etiketler İsrail Golan Tepeleri Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.