Filistinli şehit ailelerinin mallarına el koydular

İsrail Savunma Bakanlığı, tutuklu bulunan bazı Filistinlilerin ve şehit ailelerinin mallarına el koyma kararı aldı.

İsrail’in Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Savunma Bakanı Benny Gantz, bu kapsamda 4 karara imza attı.

Gantz'ın imzaladığı kararlarla, Hamas ve Filistin yönetimince İsrail cezaevlerinde bulunan Filistinli tutuklular ile saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin ailelerine gönderilen paralara el konulmasının hedeflendiği belirtildi.

''ÖDÜLLENDİRME'' OLARAK NİTELENDİRDİLER

Haberde, bu kararlardan birinin, 2014’te araçla saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla şehit edilen Abdurrahman Eş-Şludi’nin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Silvan Mahallesi'nde oturan annesine sağlanan para yardımı ile mülküne el konulmasını öngördüğü kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanlığının açıklamasına yer verilen haberde, söz konusu mali yardımların "terör örgütlerinin sistematik ve organize faaliyetlerinin bir parçası, saldırıları ve terörist eylemleri yoğunlaştırma ve mahkumlar ile ailelerini ödüllendirme” anlamına geldiği öne sürüldü.

İSRAİL'İN "İDARİ TUTUKLULUK" UYGULAMASI

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.

Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde hâlâ 365’i idari tutuklu 4 bin 700 Filistinli bulunuyor.

Filistinli şehit ailelerinin mallarına el koydular ile ilgili etiketler İsrail Filistin Şehit Hamas mal el koyma
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.