İsrail'de koronavirüs (Covid_19 Corona) vakalarında patlama!

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısının 100'ü aştığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, isimleri paylaşılmayan 27 kişide daha Kovid-19'a rastlandığı, vaka sayısının 127'ye çıktığı belirtildi.

Çin'in Hubey Eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran koronavirüs (Kovid-19) vakaları dünya genelinde artış göstermeye başladı. 

İsrail'de son olarak 100 olarak bildirilen vaka sayısı, 27 kişide daha pozitif sonuç alınmasının ardından 127'ye ulaştı.

KONSOLOSLUK KARANTİNAYA ALINDI

Öte yandan, İsrail Sağlık Bakanlığı'nın, ABD'nin Tel Aviv'deki Başkonsolosluğu'nun vize bölümünün bekleme odasında koronavirüs bulaşmış bir kişinin bulunduğunu bildirmesi üzerine konsolosluk çalışanlarının karantinaya alındığı aktarıldı.

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, vize bölümünde İsrail Sağlık Bakanlığının talimatları çerçevesinde çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

BATI KUDÜS'TE GÖZALTI MERKEZİ KARANTİNADA

İsrail Cezaevleri İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada ise Batı Kudüs'te İsrail iç istihbarat servisi Şin-Bet'e (ŞABAK) bağlı Russian Compound (El-Meskubiyye) gözaltı merkezinin Kovid-19 şüphesiyle karantinaya alındığı belirtildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, gözaltı merkezinde en az 100 Filistinli tutuklunun ve onlarca çalışanın bulunduğuna dikkat çekilerek, gözaltı merkezinin bir çalışanının Kovid-19 teşhisi konulan bir vakayla etkileşimi nedeniyle karantinaya alındığı kaydedildi.

100 KİŞİDEN FAZLA ETKİNLİKLER YASAK

İsrail hükümeti Kovid-19 salgınıyla mücadele amacıyla bir dizi ek önlem almıştı. Okullarda eğitime devam edilmesi kararlaştırılırken, 100 kişiyi aşan tüm toplantı ve etkinlikler yasaklanmıştı.

 

İSRAİL AVRUPA'NIN 5 ÜLKESİNDEN GELEN YABANCILARA GİRİŞ ŞARTI KOYMUŞTU

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya ve İsviçre'den gelen yabancıların 14 gün boyunca İsrail'de karantina altında kalabilecekleri bir ev gösterememeleri halinde ülkeye alınmayacağı duyurulmuştu.

KENDİ VATANDAŞLARINA İSE 14 GÜN BOYUNCA EVLERİNDE KARANTİNA ŞARTI

Öte yandan söz konusu ülkelerden dönen İsrail vatandaşlarından ise 14 gün boyunca kendi evlerinde karantina altında kalmaları istenmişti.

Tel Aviv yönetimi, daha önce de Kovid-19 endişesi nedeniyle Çin, Japonya, Güney Kore ve İtalya gibi ülkelerden gelen yabancıların İsrail'e girişine yasak getirmişti.

AA

İsrail'de koronavirüs (Covid_19 Corona) vakalarında patlama! ile ilgili etiketler İsrail Koronavirüs Koronavirüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.