İsrail'de duvara gizlenmiş saf altın sikkeler bulundu: Müslümanların fethi sırasında saklandı

İsrail'de arkeologların çalışmasında bir duvarın içine gizlenmiş 44 saf altın sikke bulundu. 7 yüzyıla ait sikkelerin müslümanların bölgeyi fethi öncesinde saklandığı belirtiliyor. Araştırmacılar, sikkelerin bölgedeki Bizans egemenliğinin sonlarına ışık tutabileceğini belirtiyor.

İsrail'deki arkeologlar, bir duvarın içine gizlenmiş 7. yüzyıla ait 44 saf altın sikke bulunduğunu açıkladı.

Bilim insanları, ülkenin kuzeyindeki Hermon Nehri (Banias) sahasında bulunan 170 gr ağırlığındaki istifin, MS 635 yılında Müslümanların bölgeyi fethi sırasında saklandığını söyledi. Araştırmacılar ayrıca, sikkelerin bölgedeki Bizans egemenliğinin sonlarına ışık tuttuğunu söyledi.

İsrail'de duvara gizlenmiş saf altın sikkeler bulundu: Müslümanların fethi sırasında saklandı

Kazı yöneticisi Yoav Lerer, "Sahibinin, bir gün mülkünü geri almak için geri dönmeyi umarak, savaş tehdidinde servetini gizlediğini düşünüyoruz. Sikke yığınının keşfi, Bizans yönetiminin son 40 yılı boyunca Banias şehrinin ekonomisine de ışık tutabilir” diye konuştu.

Diğer taraftan İsrailli yetkililer, antik kentin bir yerleşim bölgesinde yapılan kazıda altın sikkelerin yanı sıra bina kalıntıları, su kanalları ve borular, bronz sikkeler ve çok daha fazlasını ortaya çıkarıldığını aktardı.

İsrail'de duvara gizlenmiş saf altın sikkeler bulundu: Müslümanların fethi sırasında saklandı - Resim : 2

İsrail Eski Eserler Kurumu'nda nümismatik (para birimi) uzmanı olan Dr. Gabriela Bijovsky, madeni paraların bir kısmının İmparator Phocas'a (MS 602-610) ancak çoğunun halefi Herakleios'a (MS 610 - 641) ait olduğunu söyledi.

Bijovsky, ayrıca Bizans İmparatorU Herakleios’a ait olan madeni paralarının soyunun kaydını tasvir ettikleri için özellikle ilgi çekici olduğunu söyledi:

İsrail'de duvara gizlenmiş saf altın sikkeler bulundu: Müslümanların fethi sırasında saklandı - Resim : 3

Bijovsky, “İmparator olarak ilk yıllarında sikke üzerinde sadece kendi portresi tasvir edilirken, kısa bir süre sonra oğullarının tasvirleri de ortaya çıkıyor. Sikkeler üzerinden oğullarını büyürken takip edebiliyorsunuz. Paralarda çocukluklarından uzun sakallı hallerine kadar çeşitlil büyüme aşamaları görülüyor” dedi.

İsrail'de duvara gizlenmiş saf altın sikkeler bulundu: Müslümanların fethi sırasında saklandı ile ilgili etiketler İsrail altın sikke duvar Bizans
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.