İsrail'de 12 yıllık Netanyahu dönemi bitiyor mu?

İsrail'de aşırı sağ görüşleriyle öne çıkan Yamina Partisi lideri Naftali Bennett, Yesh Atid lideri Yair Lapid ile koalisyon hükümeti kuracağını açıkladı. Bu gelişme karşısında Binyamin Netanyahu Bennett'i hedef alarak, "Yüzyılın aldatmacası" dedi. Koalisyon hükümeti kurulması halinde Netanyahu'nun 12 yıldır aralıksız yürüttüğü başbakanlık koltuğuna ilk olarak Bennett oturacak.

Yamina Partisi lideri Naftali Bennett, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğinde sağcı hükümetin kurulması seçeneğinin mümkün olmadığını belirterek, Yesh Atid (Gelecek Var) Partisi lideri Yair Lapid ile koalisyon kurmak için çalışacağını duyurdu. Söz konusu koalisyonun kurulması durumunda ilk 2 yıl Bennett başbakan olacak, sonraki 2 yıl koltuğa Lapid oturacak. Bennett-Lapid liderliğinde koalisyon kurulursa Netanyahu 12 yıl aralıksız oturduğu başbakanlık koltuğunu kaybedecek.


NETANYAHU, BENNETT'İ HEDEF ALDI: YÜZYILIN ALDATMACASI

Koltuğu tehlikeye giren Netanyahu, muhaliflerle koalisyon hükümeti kurmayı hedeflediğini açıklayan Bennett'e yüklendi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, muhalefet partilerinden Yesh Atid'in (Gelecek Var) lideri Yair Lapid ile koalisyon hükümeti kurmak için çalışma yapacağını açıklayan Bennett'i, yüzyılın aldatmacasını gerçekleştirmekle suçladı.

Bennett'in İsrail kamuoyunu yanılttığını ileri süren Netanyahu, Yamina liderinin tek umursadığı şeyin başbakan olmak olduğunu iddia etti. Netanyahu, Bennett ve Yeni Umut Partisi lideri Gideon Saar'a bu sabah yaptığı dönüşümlü başbakanlık teklifini yinelerken, Bennett-Lapid önderliğindeki koalisyon hükümetinin İsrail'in güvenliği ve geleceği için tehdit teşkil ettiğini öne sürdü.

HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ LAPİN'DE

İsrail'de 23 Mart'ta yapılan seçimin ardından Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, koalisyon hükümetini kurmak için Başbakan Binyamin Netanyahu'yu görevlendirmişti. Netanyahu, 4 Mayıs'ta koalisyon hükümetini kuracak yeterli desteği bulamadığı için görevi Rivlin'e geri iade etmişti. Bunun üzerine Rivlin, 5 Mayıs'ta koalisyon hükümetini kurma görevini Netanyahu'nun rakibi Lapid'e vermişti.

İsrail'de 12 yıllık Netanyahu dönemi bitiyor mu? ile ilgili etiketler İsrail Netanyahu bennett lapid
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.