İsrail yine sivilleri vurdu: 20 kişi hayatını kaybetti

Doğu Kudüs'te Filistinlilere saldıran İsrail Gazze'ye de savaş uçaklarıyla saldırı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 9’u çocuk olmak üzere 20’ye yükseldiğini bildirdi. Öte yandan İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bölgelere yeni bir hava saldırısı düzenledi.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar giderek şiddetlenirken, İsrail Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun’a düzenlenen hava saldırısında 3’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail yine sivilleri vurdu: 20 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 9’u çocuk olmak üzere 20’ye yükseldiği bildirildi. Bakanlık, saldırılar sonucu 65 Filistinlinin de yaralandığını ifade etti. 

İsrail yine sivilleri vurdu: 20 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

GERGİNLİK İSRAİL POLİSİNİN MÜDAHALESİ İLE BAŞLADI

Sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif'in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız, kanımız sana feda Aksa" sloganı attı. Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Müdahalelerde 331 kişi yaralandı.

GAZZE'DEN 7 ROKET ATILMIŞTI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nden Kudüs’e 7 roket fırlatıldığı bildirilmiş, roketlerden 1’inin hava savunma sistemi tarafından imha edildiği aktarılmıştı. IDF, geri kalan roketlerin ise boş arazilere düştüğünü ifade etmişti.

Kudüs’ün ardından İsrail’in güneyinde yer alan Sderot kasabasında da siren seslerinin yükseldiği bildirilmişti. Gazze sınırında ise sivil bir aracın roketlerin hedefi olduğu ve araç sürücüsünün hafif şekilde yaralandığı ifade edilmişti. Roket saldırısının Hamas tarafından düzenlendiği iddia edilmişti.

HAMAS İSRAİL'E ULTİMATOM VERMİŞTİ

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in güvenlik güçlerini Tapınak Dağı ve Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nden yerel saatle 18.00’e kadar geri çekmemesi halinde saldırıya geçileceği bildirilmiş, Kudüs’teki çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00’e kadar serbest bırakılması çağrısında bulunulmuştu. Hamas’ın açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçmiş, Gazze sınırında yer alan Aşkelon şehrinde tüm bomba sığınakları halka açılmıştı.

1967'DEN BERİ İŞGAL ALTINDA

Mescid-i Aksa ise İslam'ın üçüncü en kutsal ibadet yeri olarak kabul ediliyor. Bu bölgenin içinde olduğu Doğu Kudüs, 1967'deki Altı Gün Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail savaşından bu yana İsrail devletinin işgali altında bulunuyor.

İSRAİL BİR SALDIRI DAHA DÜZENLEDİ

Öte yandan, İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bölgelere yeni bir hava saldırısı düzenledi. Saldırının Hamas'a karşı olduğu öğrenildi. Saldırıda Hamas'ın önemli bir komutanının öldürüldüğü iddia edildi. 

İsrail yine sivilleri vurdu: 20 kişi hayatını kaybetti ile ilgili etiketler İsrail Gazze Saldırı Çocuk sivil
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.