İsrail ve Türkiye arasında ilginç 'kahve içme' diyaloğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Temmuz'da İsrail Cumhurbaşkanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Kısa süre sonra ise Tel Aviv'de iki ülke arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Yeni göreve gelen İsrail Cumhurbaşkanı'nın, Batı Kudüs'teki İslam Sanatları Müzesi’ndeki ‘Kahve: Doğu ve Batı’ adlı serginin açılışına yolladığı mesajla başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine 'kahve içmeyi' teklif etti. Türk yetkililer ise bu teklife 'O gün geldiğinde kahveler bizden olsun!' diyerek yanıt verdi.

İsrail’in yeni Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Batı Kudüs’teki İslam Sanatları Müzesi’ndeki Kahve: Doğu ve Batı’ adlı serginin açılışına yolladığı videomesajla kahve eşliğinde diplomasi mesajı verdi.

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Selim Öztürk, sosyal medya hesabından sergiyle ilgili yaptığı açıklamada Herzog’un mesajını da paylaştı.

İSRAİL'İN CANI, ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONRASI KAHVE ÇEKTİ

Isaac Herzog burada, “Geçen günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bölgedeki diğer liderler ile görüştüm. Eminim ki bir masa etrafında kahve eşliğinde toplandığımızda, bütün bölgemizi kültürel ve diğer konularda işbirliği ile daha iyi bir geleceğe taşıyabiliriz” diye konuştu.

 

HERZOG, 'BAŞKENT KUDÜS' İMALI BİR TÜR İYİ DİLEK DİLEDİ

Bir masanın etrafına kahve içmeye oturulduğunda, aradaki farkların ve anlaşmazlıkların o kadar da büyük ve korkutucu olmadığının görüleceğini vurgulayan Herzog, “Yaşadığımız bu geniş coğrafyada bizlere dinler ve kültürler arası zengin kesişim noktalarını öğretiyorlar. Bunu açık yüreklilikle yapıyorlar. Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı Konutu’ndan sizlere en iyi dileklerimi yolluyorum” ifadelerini kullandı.

İsrail ve Türkiye arasında ilginç 'kahve içme' diyaloğu

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, katkılarından ötürü Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa ile Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Öztürk’e de teşekkür etti.

TÜRKİYE'DEN KAHVE TEKLİFİNE CEVAP GECİKMEDİ

Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı, “Bu sıcak ve dostane konuşmayı serginin açılışına ilettiğiniz için teşekkürler Sayın Herzog. Ayrıca bu güzel müzeyi, bu sergiye ev sahipliği yapmasına imkan sağladığınız için de minnettarız” açıklamasıyla Herzog’a teşekkür etti.

TÜRKİYE: O GÜN GELDİĞİNDE KAHVELER BİZDEN OLSUN

Öztürk, “Eminim ki bir fincan Türk kahvesi bir masanın etrafındaki bölge liderlerine sunulduğunda pek çok sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. O gün geldiğinde emin olun kahveler bizden olacak” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Hürriyet

 

İsrail ve Türkiye arasında ilginç 'kahve içme' diyaloğu ile ilgili etiketler İsrail Türkiye kahve teklif herzog selim öztürk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.