İsrail Türkiye ile tam diplomatik bağ kurmak istiyor

Bir İsrail yetkilisi Middle East Eye'a verdiği demeçte, Suriye'deki ortak çıkarların ve Doğu Akdeniz'deki gaz kaynaklarının iki ülkeyi bir araya getirmesi gerektiğini söyledi.

Türk sosyal medya kullanıcılarından bu hafta başında, İsrail’in Türkiye ile Akdeniz sınırlama anlaşması imzalamayı önerdiğini ve geçen yıl Libya ile Yunanistan’ın Türkiye’yi köşeye sıkıştırma planlarını bozduğunu kabul ettiğine dair yorumlar geldi.

Bunu, resmi İsrail hesabının Twitter’da yaptığı ve İsrail’in Türkiye ile olan diplomatik ilişkilerinden gurur duyduğunu ve gelecekte bağları daha da büyütmeyi umduğunu söyleyen bir tweeti izledi.

İsrail Türkiye ile tam diplomatik bağ kurmak istiyor

İsrailli yetkili Middle East Eye’a, “90’lı yıllardaki ikili ilişkilerin parlak günlerinde bile, Türkiye ile yapılan bir deniz sınırlaması anlaşmasıyla ilgili hiçbir şeyi hiç tartışmadık” dedi.

“Aradığımız şey Türkiye ile tam diplomatik ilişkilerdir. Sahip olmadığımız sürece birlikte başarabileceğimiz çok az şey var." diyen yetkili, artan diplomatik gerilimlere rağmen Türkiye’nin Yunanistan’da büyükelçisi olduğunu söyledi. Yetkili, “BAE ile Türkiye’nin daha da fazla sorunu var, ancak Ankara’da BAE büyükelçisi var” dedi.

İsrailli yetkili Suriye’nin ilişkilerin normalleştirilmesi için başlıca nedenlerden biri olduğunu söyledi.

İsrail Türkiye ile tam diplomatik bağ kurmak istiyor ile ilgili etiketler Türkiye İsrail Suriye Libya Doğu Akdeniz Middle east eye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.