İsrail takımından Arap futbolcular için flaş karar

İsrail 1. Lig ekiplerinden Beitar Jerusalem, kulüp adına önemli bir yeniliğe imza attı. İsrail liginde altı şampiyonluğu bulunan sarı-siyahlı ekip, bundan böyle kadrosunda Arap futbolculara da yer vereceğini açıkladı.

Skorer'in haberine göre; Bugüne kadar hiç Arap futbolcusu olmayan kulübün yeni sahibi Moshe Hogeg, bundan böyle oyuncu transferlerinde dini bir kriter olarak almayacaklarını söyledi, “Beitar bugün itibariyle artık ırkçı bir kulüp değil. Sırf Arap diye bir futbolcuya almıyorsanız, bu bir çeşit ırkçılıktır” diye konuştu.

‘ARAPLARA ÖLÜM DIYE BAĞIRIYORLARDI’

Kulüp bugüne kadar, anti-Arap karakteriyle tanınıyordu. Beitar Jerusalem’in ünlü taraftar grubu La Familia, Arap karşıtı sert tutumuyla tanınıyor. Bu grup maçlarda ‘Araplara ölüm’ şeklinde tezahürat yapıyorlardı.

TRUMP KARARI HAVADA KALDI!

Beitar Jerusalem Kulübü daha önce Donald Trump duyurusuyla gündeme gelmişti. ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından kulübün twitter hesabından adlarının 'Beitar Trump Jerusalem' olarak değiştirileceğine dair bir duyuru yapılmış, ancak bununla ilgili somut bir adım atılmamıştı.

İsrail takımından Arap futbolcular için flaş karar ile ilgili etiketler Arap İsrail Beitar Jersualem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.