İsrail polisi Şeyh Cerrah mahallesinde Al Jazeera muhabirini tutuklamadan önce darp etti!

Ramazan ayında Filistin'de yaşanan İsrail saldırılarının odak noktası olan ve hala olayların en yoğun şekilde yaşandığı yer, Şeyh Cerrah mahallesi. Katar merkezli ve Filistin destekçisi Al Jazeera'nın kadın muhabiri Şeyh Cerrah mahallesinde görevini yapmak istediği için İsrail güçleri tarafından darp edildi. Darp edilen muhabir sonra da tutuklandı.

Görevini yapan bir gazeteci, suçsuz olmasına rağmen İsrail polisi tarafından güç kullanılarak sokak ortasında tutuklandı. Tutuklanmanın gerçekleştiği Şeyh Cerrah mahallesi ise Filistin meselesinin kalbinde yer alıyor.

ŞEYH CERRAH NEDEN STRATEJİK ÖNEME SAHİP?

Eski Kudüs'ün 4 mahallesinden biri olan Müslüman mahallesi'nin, Filistinlilerin çoğunlukta olduğu Doğu Kudüs ve Batı Şeria'ya açılan tek kapısı olan Şam Kapısı'nın hemen önünde bulunan Şeyh Cerrah mahallesi, Müslümanların ikamet ettiği tarihi bir mahalle. Bu mahalle tarihi olduğu kadar da stratejik bir öneme sahip. Kudüs'ün Filistin'de kalması, ancak ve ancak Şeyh Cerrah mahallesine sahip çıkarak başarılabilir. Bunun farkında olan İsrail ise 'ev çalma' ve Müslümanları evlerinden etme politikalarını özellikle Şeyh Cerrah mahallesinde yoğunlaştırmıştı. 

İsrail polisi Şeyh Cerrah mahallesinde Al Jazeera muhabirini tutuklamadan önce darp etti!

İsrail'in Şeyh Cerrah mahallesinde uyguladığı 'Yahudileştirme' programını özellikle bu mahallede uygulamasının amacı ise Kudüs'teki Eski Şehir'deki Müslüman mahallesini izole etmek ve baskılar yüzünden oradaki müslüman halkı önce Doğu Kudüs'e ve sonrasında da Batı Şeria'ya kadar sürmek. 

KATAR, FİLİSTİN'İ DESTEKLİYOR 

Al Jazeera'nın menşei olan Katar ise ilk günden beri İsrail'in insanlık suçlarını dünyaya duyuran ve yaşananlara ses çıkaran neredeyse tek Körfez ülkesi. Politikaları Türkiye ile paralellik taşıyan Katar'a bağlı Al Jazeera muhabirine yapılanlar ise tamamen politik. 

SAATLER SONRA ANCAK SERBEST KALABİLDİ 

İsrailli yetkililer, Doğu Kudüs’te, Eski Kudüs'teki Müslüman mahallesinin dünyayla bağlantısı olan Şam Kapısı'nın hemen önünde bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi’nde darp ederek gözaltına aldıkları ve isminin Guevara Al-Budairi olduğu öğrenilen Al-Jazeera muhabirini saatler sonra serbest bıraktı.

MUHABİRİN MAHALLEYE GİRİŞİNİ YASAKLADILAR

Şeyh Cerrah Mahallesi’ne girişi 15 gün süreyle İsrail tarafından yasaklanan Al-Budairi serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Saatim dahil, sahip olduğum her şeye el koydular. İsrail polisi, gazeteci olduğumu söylememe rağmen bana suçlu muamelesi yaptı. Bana Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yaklaşırsam hapse atılacağımı söylediler” dedi ve ekledi, ''İsrail polisine dava açacağım.''

TÜM GAZETECİLERE VERİLMİŞ BİR GÖZ DAĞI 

Gözaltına alınmasının gerçeği gizlemek için tüm gazetecilere yönelik bir tehdit olduğunu belirten Al-Budairi, İsrail polisine dava açacağını söyledi.

İsrail polisi Şeyh Cerrah mahallesinde Al Jazeera muhabirini tutuklamadan önce darp etti! ile ilgili etiketler Kudüs gazeteci Filistin İsrail Şeyh Cerrah Mahallesi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.