İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya bir kez daha saldırdı: Onlarca Filistinli yaralandı

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya bir kez daha baskın düzenledi. Avludakileri zorla dışarı çıkaran israil polisi, 2 saatlik işgalinin ardından dışarı çıktı. Olayda 2 kişi gözaltına alınırken onlarca Filistinli yaralandı.

İsrail polisi, sabah namazının ardından Mescid-i Aksa'nın Mağaribe Kapısı'ndan girerek içeride taş atan genç Filistinli gruba, kauçuk kaplı mermi ve ses bombalarıyla müdahalede bulundu.

İsrail polisi, Aksa'nın avlusundakileri de zorla dışarı çıkardı, ramazanın son cuma namazı için dışarıdan gelen Müslümanlara mescidin kapılarını kapattı.

Görgü tanıkları, bir kişinin gözaltına alındığını aktardı.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya bir kez daha saldırdı: Onlarca Filistinli yaralandı

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, işgal altındaki Batı Şeria'dan gelen yüzlerce Filistinlinin, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Eski Şehir'in ara sokaklarında tekbir getirerek ve slogan atarak İsrail polisini protesto etmesi yer alıyor.

2 SAAT SONRA ÇIKTILAR

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını sonlandırarak iki saat sonra çıktı. İşgal altındaki Batı Şeria'dan gelen binlerce Filistinlinin de aralarında yer aldığı çok sayıda Müslüman, ramazan ayının son cuma namazını eda etmek için Mescid-i Aksa'ya girmeye başladı.

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'nın Mağaribe Kapısı dışındaki bekleyişi ise devam ediyor.

İsrail polisi ise Mescid-i Aksa içinde taş atan gruba müdahale edildiğini, 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya bir kez daha saldırdı: Onlarca Filistinli yaralandı - Resim : 2

Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, İsrail polisinin baskınında yaralanan 42 kişiye ilk müdahale yapıldı, bunlardan 22'si hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerin çoğu belden yukarı kısımlarından yaralandı, İsrail polisi Filistin Kızılayı ekiplerinin Aksa'ya girişini engelliyor.

​​​​​​​Mescid-i Aksa, ramazanın başından bugüne İsrail polisinin baskın ve müdahaleleriyle gündeme gelmişti. İsrail polisi, on binlerce Müslümanın katılmasının beklendiği ramazanın son cuma namazı öncesinde Eski Şehir bölgesine binlerce birlikle takviye yaptığını açıklamıştı.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya bir kez daha saldırdı: Onlarca Filistinli yaralandı ile ilgili etiketler Mescid-i Aksa işgal baskın israil polisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.