İsrail laboratuvarı vurdu, Gazze'de Covid faaliyetleri durdu

Nüfusunun tamamını aşıladıktan sonra Gazze'ye yönelik kanlı planını devreye sokan İsrail, sağlık kuruluşlarını da hedef alıyor. Merkez laboratuvarı bombalanan Gazze'de koronavirüs aşı ve testleri yapılamaz hale geldi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları devam ederken, saldırılarda Gazze’deki merkezi laboratuvar kullanılamayacak hale geldi.

Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Yusef Abu Al-Rish, İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında Gazze’deki merkezi laboratuvar Alremal’in hasar aldığını açıkladı. Saldırının İsrail’in acımasız saldırılarına dair yeni bir kanıt olduğunu ifade eden Al-Rish, sağlık personeli ve kurumlarının kasıtlı olarak hedef alındığını bildirdi.

Laboratuvarın Gazze Şeridi'nde koronavirüs üzerine çalışan tek yer olduğunu belirten Al-Rish, saldırı nedeniyle laboratuvardaki test ve aşılama hizmetlerinin askıya alındığını açıkladı. Al-Rish, saldırının insani yardım çalışmalarını ve vatandaşlara sağlık hizmeti sağlamayı durdurmayı amaçlayan bir suç olduğunu haydetti.

İsrail medyasında yer alan haberlerde, İsrail’in düzenlediği hava saldırısı sırasında laboratuvarın yakınındaki Faysal el-Şawa binasının vurulduğu ve laboratuvarın da bu saldırıda hasar aldığı belirtildi.

İsrail laboratuvarı vurdu, Gazze'de Covid faaliyetleri durdu ile ilgili etiketler Gazze Filistin israil saldırıları koronavirüs salgını merkez laboratuvar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.