İsrail ile normalleşme, Saadet Partisi vekili ile Cübbeli Ahmet'i karşı karşıya getirdi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, İsrail ile normalleşme girişimlerini 'ihanet' olarak görmesine Cübbeli Ahmet'ten sert yanıt geldi: "Biz de buna katılıyoruz ama Saadet'in HDP ile birlikteliği ne anlama geliyor. HDP ve PKK'nın arkası Siyonizm'e dayanmıyor mu, kimi kandırıyorsunuz!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİsrail ile yapılacak normalleşme görüşmeleri üzerinden eleştiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM'de, "İsrail'le yapılacak herhangi bir anlaşma; toprakları gasp edilen, evleri yağmalanan mazlum Filistin halkı özelinde bütün Müslümanlara ihanettir. İsrail bir terör devletidir ve coğrafyamız için en büyük tehdittir." açıklamasını yaptı.

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Abdulkadir Karaduman'ın bu sözlerine sert tepki gösterdi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Ünlü, "Dinime söven bari müselmân olsa" diye başladı ve şöyle devam etti:

“Abdulkadir Karaduman namındaki Saadet vekili İsrail’le barışmanın tehlikeli olacağından bahsediyor. Biz de buna katılıyoruz ama Saadet'in HDP ile birlikteliği ne anlama geliyor. HDP ve PKK'nın arkası Siyonizm'e dayanmıyor mu, kimi kandırıyorsunuz! Bu millet sizin hamasi nutuklarınıza aldanacak kadar saf değildir! Bu milleti saf mı sanıyorsunuz?

İran’ın 1200 senedir Yahudi’yle barışık olduğuna dair ilmî ve Arabî kitapları okumaktan âciz kaldı isen bu konuyu delilleriyle açıklayan Sabir Meşhur’un videolarına da mı ulaşamadın? Artık bu millet sizin gibi İrancı saadetiz Saadetçilerin, Yahudi’yle muharip gibi görünüp Yahudi’yle müttefik olan ve bugüne kadar hiçbir Siyonist’le çarpışmayıp sâdece Müslümanlarla savaşan ve onların vatanlarını işgal eden İran’la dost olmasının Ehl-i Sünnet’e ve devletimize ne büyük hainlik anlamına geldiğini idrak etmiştir. Dolayısıyla siz bizi değil başkalarını kandırmaya uğraşın.”

İsrail ile normalleşme, Saadet Partisi vekili ile Cübbeli Ahmet'i karşı karşıya getirdi

Ahmet Mahmut Ünlü'nün açıklamasına Karaduman'dan yanıt gecikmedi. Cübbeli Ahmet'e şair Cahit Zarifoğlu’nun şiiri ile cevap veren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman şu dizeleri yazdı:

“Bir deli akıl çırpınıyor aramızda;
Rızık korkusu, can korkusu, baş mesele.
Çıplan dünyadan, çıplan ve gövdenden
O büyülü çiçekleri yol, arın bir kere.
Başını eğmiş zalimleri dinlersin;
Dersin, ‘lokmam ellerinde.’
Filistin bir sınav kâğıdı,
Her mü’min kulun önünde.”

 

İsrail ile normalleşme, Saadet Partisi vekili ile Cübbeli Ahmet'i karşı karşıya getirdi ile ilgili etiketler İsrail Saadet Partisi Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.