'İsrail ile normalleşme' içerikli konuşmalar seçimde adaylığından etti

Irak Yüksek Seçim Komiserliği, 'İsrail ile normalleşme' içerikli konuşmalarından dolayı eski milletvekili ve halen Bağdat’tan aday olan Haydar el-Molla’yı seçim yarışından azletti. Kuzey Irak'ın yerel olarak yönetildiği Erbil kentinde de İsrail ile normalleşme temalı bir konferans düzenlenmiş ve bu hem hükümetin hem de siyasi ve halk çevrelerinin yoğun tepkisine neden olmuştu.

Irak’ta, İsrail'in etki ajanlarına karşı verilen hukuk savaşı sürüyor. “İsrail ile normalleşmeyi öven” aday seçim yarışından azledildi.

İSRAİLLE NORMALLEŞME SESLERİ YÜKSELMEYE BAŞLADI

Irak Yüksek Seçim Komiserliği, 'İsrail ile normalleşme' içerikli konuşmalarından dolayı eski milletvekili ve halen Bağdat’tan aday olan Haydar el-Molla’yı seçim yarışından azletti.

Irak Haber Ajansının haberine göre, Yüksek Seçim Komiserliği, Takaddum Koalisyonu (Arap Sünni) adayı Molla’yı “Irak’ın İsrail ile normalleşmesi”ni övmesinden dolayı seçim yarışından azletti. Molla’nın, hakkında alınan karara mahkemede itiraz edeceği ifade edildi.

Irak’ta 10 Ekim’de erken seçimler yapılacak.

IRAK KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİ'NE DE İSRAİL TUTUKLAMASI GELMİŞTİ

Erbil kentinde İsrail ile normalleşme temalı bir konferans düzenlenmiş ve bu hem hükümetin hem de siyasi ve halk çevrelerinin yoğun tepkisine neden olmuştu.

Irak yargısı aralarında Kültür Bakanlığı’nda uzman Sahar Taii olmak üzere söz konusu konferansa katılanlar hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Irak Kültür Bakanlığı daha sonra Taii’yi görevinden uzaklaştırmıştı.

İSRAİL'İN YENİ MECLİS BAŞKANI CİZRE'DEN GÖÇEN BİR KÜRT

SuperHaber'in araştırmalarında rastladığı ilginç bir bilgi ise Kudüs doğumlu olan yeni Meclis Başkanı Michael Levy'nin ailesi Türkiye göçmeni. Anne ve babası Kürt Yahudilerinden olan Levy'nin ailesi, Cizre'den Kudüs'e göçmüşler.

 

 

'İsrail ile normalleşme' içerikli konuşmalar seçimde adaylığından etti ile ilgili etiketler Irak İsrail seçim normalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.