'İsrail her an İran'ı vurabilir' iddiası

Ortadoğu’da son 3 günde çok ilginç gelişmeler oluyor. Önce İran’a bağlı çeşitli silahlı kuvvetlerden, ABD, İsrail, S. Arabistan, Umman ve Yemen’e çeşitli saldırılar yaptığı açıklandı. Bu gece saatlerinde İsrail ordudaki tüm izinleri kaldırdı ve alarma geçti. Buna karşılık İran donanması da hareketlendi, Rusya’nın Suriye’de bir helikopteri düştü. Rusya’nın Esed’i apar topar gizli bir yere götürdüğü ifade edildi. Rusya'nın sert uyarısına rağmen İsrail, Esed güçlerini ve İran Milislerini vurdu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin komşuları Irak ve Suriye ile İran’da askeri hareketliliklerin yaşandığı ortaya çıktı.

SüperHaber’in elde ettiği bilgilere göre,Ortadoğu'da 3 gün önce başlayan hareketlilik bu gece tavan yaptı. İddialara göre, son 72 saat içerisinde İran’a bağlı silahlı güçler, Irak'ta ABD güçlerine roketlerle saldırdı. Yine aynı saatlerde İran Umman Körfezi'nde bir İsrail sivil gemisine füzelerle saldırı yapıldı. Bir kaç saat sonra da Suudi Arabistan'a balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendi. Son olarak, İran Yemen’in Marin şehrini vurdu.

İSRAİL’DE İZİNLER KALDIRILDI

Bu ilk saldırı gelişmeleri üzerine,İsrail bir açıklama yaptı.İsrail açıklamasında, "İran , körfezde sivil bir gemimizi vurdu. Daha önce siber saldırılar düzenlediğinde aynı şekilde karşılık vermiştik. Bu sefer ki yanıtımız gizli değil, gayet açık olacak."denildi.

İSRAİL HERAN İRAN’I VURABİLİR İDDİASI

Bu açıklamadan saatler sonra, İsrail güvenlik teşkilatı Umman açıklarında gemilerine yapılan saldırı için acil toplandığını duyurdu. Yine aynı zamanda ise İsrail Genelkurmay başkanlığı, kripto mesaj ile bir emir yayınladı. Bu emire göre,”İsrail ordusunda ikinci bir emre kadar izinler iptal edilmiştir! İzmir Türkiye de dış eğitim ve görevde bulunan savaş pilotlarımız bu emirden muaftır" açıklaması yapıldı. Bu başdöndürücü gelişmeler üzerine,İsrail Televizyonları, İsrail'in İran'a misilleme yapmasının an meselesi olduğunu aktarmaya başladı.

İRAN DONANMASI HAREKETLENDİ

İsrail tarafında bu yaşanan hareketlilikten sonra İran donanmasında hareketliliklerin başladığı anlaşıldı.Bölgeden alınan bilgilere göre,İran milisleri askeri araçlar ile Suriye’ye geçişler yapmaya başladı.Ancak bunun nedeni tam anlaşılamadı.

SURİYE’DE RUS HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

Bugün ise yaşanan hareketlilik devam etti.Suriye'nin doğu kesiminde Rusya'ya ait bir askeri helikopterin düştüğü bildirildi.Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, helikopter ülkenin doğusundaki Haseke ili kırsalında bulunan Tel Temr yakınlarında bugün sabah saatlerinde düştü.Helikopterin, bölgedeki Reyhaniye ve Kasımiye yerleşimleri arasında bir noktaya düştüğü aktarıldı.

RUSYA ESAD’I GÜVENLİ BİR YERE GÖTÜRDÜ

Her zaman sıcak gelişmeler,saldırılar ve saldırıların meydana geldiği Ortadoğu’da son ilginç gelişme ise,Suriye’de yaşandığı bilgisi geldi.İddialara göte,Suriye Devlet Başkanı. Beller Esed,Rus askerlerince güvenlikli bir noktaya intikal ettirildi.

'İsrail her an İran'ı vurabilir' iddiası ile ilgili etiketler İsrail Savaş İran Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.