Gazze Şeridi'nde ateşkes başladı

İsrail'in Filistinlilere yönelik kanlı saldırılarının 11. gününde ateşkes ilan edildi. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin onayladığı ateşkesi Netanyahu ve Hamas doğruladı. İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşması 02.00'da yürürlüğe girdi.

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi'nde ateşkes ilan edilmesini onayladı. İsrail'in yüzlerce Filistinliyi öldürdüğü saldırıların 11. gününde saat 02.00'da ateşkes başladı.

OY BİRLİĞİ İLE ONAYLANDI

Kabinenin ateşkes oylamasını oy birliğiyle kabul ettiği belirtildi. İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sonlandırılıp ateşkesi görüşmek üzere yerel saatle 19:00'da toplanmıştı.

NETANYAHU'NUN OFİSİ DOĞRULADI: KOŞULSUZ KABUL EDİLDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Ofisi, Güvenlik Kabinesinin İsrail-Filistin arasındaki ateşkesi oybirliğiyle onayladığını doğrulayarak, Mısır'ın karşılıklı ateşkes girişiminin herhangi bir koşul olmaksızın kabul edildiğini, daha sonra belirlenecek bir saatte yürürlüğe gireceğini açıkladı.

ATEŞKES BU GECE 02.00'DE BAŞLADI

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail ile Gazze Şeridi'nde ateşkesin yerel saatle bu gece 02.00’de başlayacağını doğruladı.

Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır tarafının Hamas yönetimine İsrail’in ateşkes kararını bildirdiğini söyledi. Ateşkesin bu gece yerel saatle 02.00’de başlayacağını doğrulayan Zuhri, “Bu savaş, Filistin direnişinin İsrail’e karşı zafere ulaştığını ispat etmiştir.” dedi.

Zuhri, İsrail’in sonunda saldırıyı durdurmak zorunda kaldığına vurgu yaparak şunları söyledi: "Sonunda düşman, halkımıza ve Kudüs'e yönelik saldırıyı durdurmak için boyun eğmek zorunda kaldı. Her durumda Filistin halkımızı korumaya kararlıyız ve işgal devletine ‘geri dönerseniz döneriz!’ diyoruz.”

NETANYAHU VE MISIR, BİDEN'I BİLGİLENDİRDİ

Diğer yandan ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mısırlı yetkililerin, kendilerini Gazze’de ateşkes sağlandığına dair bilgilendirdiğini açıkladı.

AVRUPA BİRLİĞİ ATEŞKESTEN MEMNUN

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Sosyal medyadan açıklama yapan Michel, "11 gündür süren çatışmayı sonlandıran İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşıladım." dedi.

232 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'ye yönelik 10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail saldırılarında 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli hayatını kaybetti.

  

 

 

 

Gazze Şeridi'nde ateşkes başladı ile ilgili etiketler İsrail Filistin ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.