İsrail güvenlik güçleri Doğu Kudüs’te bir çocuğu yaraladı

Filistin'de İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs'te sivil halka müdahalelerin bir yenisinde 16 yaşındaki çocuk bacağından yara aldı. Güvenlik güçleri Şam Kapısı bölgesi sakinlerine zor kullanırken göz yaşartıcı gaz kullandı.

Filistin’in işgal altındaki başkenti Kudüs’ün Şam Kapısı olarak anılan bölgesinde güvenlik güçlerinin müdahalesiyle bir çocuk yaralandı. Görgü tanıkları güvenlik güçlerinin herhangi bir dayanak göstermeden bölgede toplu bulunan Filistinlileri dağıtmak için zor kullandığını ifade etti.

Yaralanan çocuğun 16 yaşında olduğu ve bacağında çatlak oluştuğu aktarıldı. Yaralı ilk tedavisi yakında bulunan Filistinli doktorlar tarafından yapıldıktan sonra şehirde bulunan bir hastaneye götürüldü. Güvenlik güçleri bölgede toplu olarak bulunan diğer göstericilere de kamyon depolarından göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

 

 

KUDÜS'TE TANSİYON YİNE TIRMANDI

 

Şam Kapısı bölgesinde siviller ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar ayın ilk günlerinde de yaşanmış ve 8 Ekim’de Filistinli bir çocuk güvenlik güçleri tarafından göz altına alınıp salıverilmişti.

Çatışmaların son zamanlarda tırmanmasında ise bir yerel İsrail mahkemesinin Mescid-i Aksa ve Kubbet'üs Sahra'nın da bulunduğu alanlarda musevilerinde sessizce ibadet edebilmesi yolunda karar vermesinin etkili olduğu belirtiliyor.

İsrail güvenlik güçleri Doğu Kudüs’te bir çocuğu yaraladı ile ilgili etiketler Kudüs Filistin İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.