İsrail güçlerinden Filistinlilere müdahale: 5 yaralı

Subeyh Tepesi’ne barakalardan oluşan yasa dışı Yahudi yerleşim birimi kurulmasına tepki gösteren Filistinliler gösteri düzenledi. İsrail güçleri, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri karşıtı bu gösteriye müdahale etti. Müdahalede 5 Filistinli yaralandı.

İsrail güçlerinin işgal altındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi karşıtı gösteriye müdahalesinde 5 Filistinli yaralandı, çok sayıda kişi de atılan gazdan etkilendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Filistinliler, Nablus’a bağlı Beyta beldesi kırsalına yasa dışı Yahudi yerleşim birimi kurulmasına tepki amacıyla gösteri düzenledi. İsrail güçleri göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin 5 kişiyi plastik mermiyle yaraladığı, çok sayıda kişinin de atılan gazdan etkilendiğini açıkladı.

Yahudi yerleşimciler, Beyta beldesi yakınındaki Subeyh Tepesi’ne barakalardan oluşan yasa dışı Yahudi yerleşim birimi kurmuştu. Buna tepki olarak Filistinliler Beyta beldesinde zaman zaman gösteriler düzenliyor.

İsrail güçlerinden Filistinlilere müdahale: 5 yaralı ile ilgili etiketler İsrail Filistin yahudi yerleşim birimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.