İsrail elçisi öldürülen çocuklara bile acımadı!

İsrail'in Belçika Büyükelçisi Simona Frankel, Gazze Şeridi’nde ülkesinin güvenlik birimleri tarafından yapılan katliamda aralarında çocukların da bulunduğu hayatını kaybedenlerin tamamını 'terörist' olarak niteledi.

Belçika’da bir radyo programına katılan Frankel, dünyanın kınadığı katliam hakkında “Tüm insanların can kaybı için üzülüyorum, sınırı geçmeye çalışan 55 terörist için bile” ifadelerini kullandı.

Hürriyet'ten Güven Özalp'in haberine göre Frankel, muhabirin saldırıda çocukların da hayatını kaybettiğini hatırlatması ve onların da terörist olup olmadığını sorması üzerine, ölümlerden Hamas’ın sorumlu olduğunu savunarak, “Erkek kardeşlerini, kız kardeşlerini, erkekleri, kadınları, çocukları medyatik bir savaşta kurban etmeye karar verdiler. Biz sadece vatandaşlarımızı korumak istiyoruz. Taziyelerden ziyade eleştirileri tercih ediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası toplumdan gelen ‘orantısız güç’ suçlamasına da karşı çıkan Frankel, “Orantısız kelimesini anlamıyorum. Orantılı olması için İsraillilerin de mi ölmesi gerekiyor?” dedi.

BELÇİKA BAŞBAKANI: ŞOKE OLDUM

Frankel’in açıklamalarına en sert tepkilerden biri Michel’den geldi. Michel, İsrail Büyükelçisi’nin açıklamaları için, “Şoke oldum” dedi.

Gazze Şeridi’ndeki can kayıplarının kabul edilemez olduğunu belirten Michel, “Uluslararası bir soruşturma talep ediyoruz. Uluslararası planda cezasızlık söz konusu olamaz. İsrail’in güvenlik hakkını savunmak için hep İsrail’in yanında olduk ancak trajedilerle sonuçlanan orantısız şiddete izin verilmesi kabul edilemez” diye konuştu.

İsrail elçisi öldürülen çocuklara bile acımadı! ile ilgili etiketler İsrail Kudüs Gazze
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.