İsrail çirkinlik peşinde!

Metehan Demir

Metehan Demir

İsrail'in Kudüs'teki Filistin nezdindeki büyükelçimizin ülkeyi terk etmesini istemesi büyük bir çirkinliğin peşinde olduğunun habercisi olabilir.

Normalde Türkiye'nin İsrail nezdindeki büyükelçisi Tel Aviv'dedir. Kudüs'te ise Filistin nezdindeki başkonsolosluğunda bir büyükelçi olarak kabul edilen bir diplomatımız görev yapmaktadır.

Bu çerçevede, İsrail'in Kudüs ile ilgili böyle bir telkinde bulunma hakkı olamaz! Ancak, Filistin'in tarihsel hakkı olmasına rağmen, İsrail bu toprakları işgal altında tuttuğu için, "illegal işgalci güç" sıfatı ile bu taleple, süreci istismar edebilir. Yani Türkiye'ye "Ben burada işgalciyim bu topraklardaki büyükelçini çekmelisin" diye haksız bir talebin kapılarını zorlayabilir.

KUDÜS'TEKİ TÜRK TEMSİLCİLİĞİ ABLUKA ALTINA ALINABİLİR ENDİŞESİ!

Söz konusu kararın ardından, Türkiye'yi zor durumda bırakmayı amaçlayan İsrail'in Kudüs'teki başkonsolosluğumuza çeşitli baskılarda bulunabileceği, abluka altına alabileceği ve çeşitli çirkinlikler yaşanabileceğinden endişe ediliyor.

Türkiye büyük ihtimalle bu karara, "Hiçbir hükmü yok!" yanıtı verecektir ancak uluslarası camiaya İsrail'in Kudüs'teki işgalci statüsünün bir kez daha ispatlanabilmesi amacıyla Dışişlerinde farklı diplomatik seçeneklerin masaya yatırıldığı da ifade ediliyor.

Diğer Yazıları