İsrail askerleri Mescid-i Aksa'da eylem yapan Müslümanlara gerçek mermilerle saldırdı!

İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Eylemlerde 200'den fazla kişinin yaralandığı açıklandı. Gazze sınırındaki olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti.

İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

Saat 14.56'da İsrail polisi yeniden Kapı'nın önündeki eylemcilere müdahale etti.

kudusgozaltA

Polis bazı eylemcileri gözaltına aldı.

Sabah saatlerinde İsrail Kudüs'e yüzlerce ek polis kuvvetini konuşlandırmıştı.

BATI ŞERİA VE GAZZE'DE 200 YARALI

Cuma namazının ardından Batı Şeria'daki El Halil, Beytüllahim ve Ramallah'ta İsrail güvenlik güçleri ile yüzlerce Filistinli arasında çatışma çıktı.

Sputnik'e konuşan Filistin Kızılayı temsilcisiErab Fukaha Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda yaralananların sayısının 217 olduğunu duyurdu.

intifada2

Fukaha Gazze'de de yaralı sayısının 16 olduğunu söyledi.

Eylemciler İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli atarken, askerler göz yaşartıcı gaz ve plastik merminin yanı sıra gerçek mermi de kullandı.

Göstericiler bazı noktalarda lastikleri ateşe verdi.

İsrail ordusunun Gazze ve Batı Şeria'da 30 noktada eylemcilere müdahale ettiği belirtildi.

En az 6 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

intifada3

'13 KİŞİ GERÇEK MERMİYLE YARALANDI'

Filistin Kızılayı Gazze ve Batı Şeria'da 13 kişinin gerçek mermiyle, 47 kişinin ise plastik mermiyle yaralandığını duyurdu.

17.11 itibarıyla da Gazze sınırından ilk can kaybı haberi geldi.

ÜRDÜN'DE ON BİNLERCE KİŞİ TOPLANDI

Çok sayıda Filistinli mültecinin yaşadığı Ürdün'de de başkent Amman'da on binlerce kişi ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etmek için toplandı.

İsrail ve ABD bayrakları yakan eylemciler hükümetlerine İsrail ile ilişkiyi kesmesi çağrısında bulundu.

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'da eylem yapan Müslümanlara gerçek mermilerle saldırdı! ile ilgili etiketler Kudüs Mescid-i Aksa batı şeria israil askerleri müdahale
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.