Isparta'daki Kovada Gölü Milli Parkı’ndaki yangın söndürüldü

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan Kovada Gölü Milli Parkı’nda ormanlık alanda çıkan yangın ekipler ve vatandaşların büyük gayretleriyle kontrol altına alınarak, söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Isparta Valiliğinin talebi üzerine il genelinde çıkan yangına müdahale etmek üzere itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları görevlendirildiğini bildirdi.

Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Kovada Milli Parkı’nın Denizaltı mevkiinde saat 20.00 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine ellerine tırmık ve kürek alan vatandaşlar bölgeye akın etti. İhbar üzerine çok sayıda ekip de bölgeye sevk edildi.

Isparta'daki Kovada Gölü Milli Parkı’ndaki yangın söndürüldü

Eğirdir ilçe merkezi ile civar köylerden de yüzlerce kişi traktör ve su tankerleriyle yangını kontrol altına alabilmek için bölgeye gitti. Yangına 5 itfaiye, 2 arazöz ve çok sayıda vatandaşın tonluk su traktörleriyle müdahale edildi. Yangın daha da büyümeden kontrol altına alınarak, söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Isparta'daki Kovada Gölü Milli Parkı’ndaki yangın söndürüldü - Resim : 2

MSB, İTFAİYE, ARAZÖZ, DOZER, SU TANKERİ, ARAZİ ARAÇLARI VE PERSONEL GÖREVLENDİRDİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı,(MSB) Isparta Valiliğinin talebi üzerine il genelinde çıkan yangına müdahale etmek üzere itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Isparta Valiliğinin talebi üzerine bölgedeki yangın söndürme faaliyetlerine destek için Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımızdan itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları ile personel görevlendirilmiştir” denildi.

Isparta'daki Kovada Gölü Milli Parkı’ndaki yangın söndürüldü - Resim : 3

 

Isparta'daki Kovada Gölü Milli Parkı’ndaki yangın söndürüldü ile ilgili etiketler Isparta Orman Yangını Eğirdir Kovada Milli Parkı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.