İspanyol yüksek mahkemesinden Katalonya kararı!

İspanya Yüksek Mahkemesi, Katalonya'nın bağımsızlık ilanını iptal etti.

Bağımsızlık ilanının iptal edilme kararının ardından, Katalan lider Carles Puigdemont Belçika'da açıklamalarda bulundu.

carlos1

Puigdemont, "Savcının aleyhimizde ortaya koyduğu iddianameyi gördük. Bu iddia, Madrid'in son derece agresif olduğunu, diyalog yanlısı olmadığını ortaya koymuştur. Hukuki olarak devam ettirilmeyecek bir davadan bahsediyoruz. Fikirleri yargılamaya çalışıyorlar. Bunun sonuçları, suçlama sonucu hapis cezası, ev hapsinin getirilmesi gibi bir uygulamadan bahsediyorlar." dedi.

"Katalan hükümeti, buna karşı hazırlıklarını yapmayı seçecektir" diye konuşan Katalan lider, "Buradaki sonuç aşikardır. Ben meşru başkan olarak buraya geldim, Katalonya'nın sorununu Avrupa'nın kalbinde göstermek istedim. Halkın iradesini uygulamaktan ne kadar uzaklaştıklarını göstermek için Belçika'ya geldim. Başkan yardımcısı ve aynı zamanda meclis başkanı hakkında konuşmam gerekirse meşru bir şekilde görevlerinin başındalar. Çalışmalarımıza buradan devam edceğiz. Tüm agresif kısıtlamara karşı, Katalan halkını temsil etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İspanyol yüksek mahkemesinden Katalonya kararı! ile ilgili etiketler İspanya katalonya referandum bağımsızlık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.