İspanyol uydusu uzayda kayboldu

Fransız Arianspace tarafından uzaya fırlatılan İspanyol uydusu İngenio'nun kaybolduğu açıklandı. Dünyayı gözlemlemek için fırlatıldığı belirtilen uydunun yörüngesinde bir sapmanın tespit edilmesinin ardından uzayda kaybolduğu ifade edildi. İngenio uydusu 200 milyon euroluk bir projeydi.

Uydunun fırlatılmasından sorumlu olan Fransız şirketi Arianspace, İngenio'yu yörüngeye sokmakla görevli olan Vega roketinin kalkışından 8 dakika sonra aracın yörüngesinde bir sapma tespit edildiğini ve ardından da uzayda kaybolduğunu duyurdu.

Roketin, Güney Amerika'da bulunan Fransız Guyanası'ndaki Kuru Uzay Üssü'nden TSİ 16.52'de fırlatıldığı belirtildi.

İspanyol uydusu uzayda kayboldu

Arianspace yetkilileri, ilk bilgilere göre uydunun kaybolmasına insan hatasının neden olduğunu düşündüklerini ifade ederleren, Avrupa Uzay Ajansı ile birlikte bir araştırma komisyonu oluşturulacağı bilgisini de verdiler.

Olayla ilgili Twitter hesabından mesaj yayımlayan Arianspace Yönetim Kurulu Başkanı Stephane İsrael de "Müşterilerimize, en derin üzüntülerimizi iletiyoruz." dedi.

İspanyol uydusu uzayda kayboldu - Resim : 2

İspanyol basınında yer alan haberlerde ise İngenio'nun 200 milyon euroluk bir proje olduğu vurgulandı.

Fransız şirketi Arianspace tarafından temmuz ayında fırlatılan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir uydu daha Vega roketinin motorlarının birinde meydana gelen arıza nedeniyle kaybolmuştu. 

İspanyol uydusu uzayda kayboldu ile ilgili etiketler Uydu uzay Arianspace ispanyol İngenio
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.