İspanyol gazetesinden Türkiye'ye övgü, AB ve ABD'ye eleştiri...

İspanyol gazetesi El Pais, askeri uçakla ülkeye Koronavirüs salgınında kullanılmak üzere tıbbi yardım gönderen Türkiye'ye övgüler düzerken, AB ülkeleri ve ABD'nin ise söz verdiği yardımları yapmadığını duyurdu.

Gazetenin internet sitesinde yayınlanan haberde Türkiye'nin İspanya'nın talebi üzerine ülkeye 25 ton maske, önlük ve dezenfektanların bulunduğu bir yardım gönderdiği okuyucular ile paylaşıldı.

Madrid'de bulunan askeri üsse inen Türk askeri kargo uçağıyla ilgili bilgilerin yer aldığı haberde AB ve ABD ile ilgili dikkat çeken satırlar yer aldı.

İspanyol gazetesinden Türkiye'ye övgü, AB ve ABD'ye eleştiri...

Haberde Letonya, Lüksembur ve Japonya'nın da yardım çağrısına olumlu yanıt vermesine rağmen henüz harekete geçmediği belirtildi.

ABD başkanı Trump'un açıklamalarında söylemesine rağmen bahsettiği yardımı göndermediğinin de altının çizildiği haberde İspanya Dışişleri Bakanının, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak teşekkür ettiği de bildirildi.

İspanyol gazetesinden Türkiye'ye övgü, AB ve ABD'ye eleştiri... ile ilgili etiketler İspanya Türkiye yardım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.