İspanya'dan yardım için geldi: Yangın söndürme uçakları faaliyete başladı

Türkiye'de orman yangınları ile mücadelesi sürerken önemli bir gelişme yaşandı. İspanya'dan gelen yangın söndürme uçakları Dalaman'a ulaştı. Uçaklar buradan Muğla'ya geçerek faaliyetlerine başladı. İspanya'dan gelen uçakların Muğla'nın ardından diğer yangın bölgelerine de yardımcı olmak için gitmesi öngörülüyor.

İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Twitter'dan, Türkiye'deki yangınlarla mücadeleye destek için yola çıkan iki CL 415 yangın söndürme uçağının Dalaman'a vardığını duyurdu.

İspanya'nın Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadeleye destek için gönderdiği iki yangın söndürme uçağı Muğla'da faaliyetlerine başladı.

İspanya'dan yardım için geldi: Yangın söndürme uçakları faaliyete başladı

Yangın söndürme uçaklarının, ilk olarak su alacakları Köyceğiz Gölü'nün kuzeyindeki Yayla yakınlarına gitmesi, bu bölgedeki yangına müdahalenin ardından diğer bölgelere de geçmesi öngörülüyor. İspanya'dan uçaklarla birlikte 27 pilot geldi.

İspanya'dan yardım için geldi: Yangın söndürme uçakları faaliyete başladı - Resim : 2

ÇÖKERTME'DE YANGIN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan, Bodrum'un Mazı Mahallesi ve Milas'ın Çökertme Mahallesi'ne de sıçrayan yangın, 4'üncü günde Türkevleri Mahallesi'ne ulaştı. Dağınık yerleşime sahip mahalledeki 3 bağ evi, kullanılamaz hale geldi. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle farklı noktalarda yükselen alevlere müdahale etmekte güçlük çekti. Günün ilk ışıklarıyla helikopterlerin çalışmaya başlamasıyla Çökertme'deki alevler, kontrol altına alındı.

İspanya'dan yardım için geldi: Yangın söndürme uçakları faaliyete başladı - Resim : 3

Öte yandan Muğla'nın Seydikemer ilçesinin Arifler Mahallesi’nde 2 gün önce çıkan ve kırsal Kabaağaç ve Dip Mahallesi’ne de sıçrayan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınırken, bu kez de Çökek Mahallesi’nden alevler yükseldi. Yangına, günün ilk ışıkları ile havadan ve karadan müdahale başladı.

İspanya'dan yardım için geldi: Yangın söndürme uçakları faaliyete başladı - Resim : 4

İspanya'dan yardım için geldi: Yangın söndürme uçakları faaliyete başladı ile ilgili etiketler Muğla uçak İspanya Türkiye Orman Yangını yangın söndürme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.