İspanya'da yanardağ kabusu 1,5 aydır sürüyor: 30'dan fazla deprem oldu

İspanya'da bulunan La Palma adasındaki Cumbre Vieja yanardağında lav akışı 1,5 aydır devam ediyor. Adada 30'da fazla deprem meydana gelirken kül yağmuru nedeniyle eğitim internet ortamında devam edecek.

La Palma adasındaki Cumbre Vieja Yanardağı'nda 19 Eylül’de başlayan lav akışı, ada sakinlerinin hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. İspanya Ulusal Coğrafya Enstitüsü (IGN), adada 32 depremin meydan geldiğini, bunlardan 13’ünün büyüklüğünün 3’ün üzerinde olduğunu duyurdu.

İspanya'da yanardağ kabusu 1,5 aydır sürüyor: 30'dan fazla deprem oldu

Adada meydana gelen ve büyüklüğü en fazla olan deprem ise 3.6 olarak kaydedildi. Kanarya Adaları Volkanik Acil Durum Planı kapsamında adada yaşayanlara kapı ve pencereleri kapatma, çocukların evden dışarı çıkmamasını sağlama, açık alanlarda bulunmama, su kaynakları ve depolarını koruma altına alma çağrısı yapıldı.

İspanya'da yanardağ kabusu 1,5 aydır sürüyor: 30'dan fazla deprem oldu - Resim : 2

KÜL YAĞMURU NEDENİYLE EĞİTİME ARA VERİLDİ

La Palma yerel yönetiminden yapılan açıklamada, eğitime ara verildiği ifade edilerek, “2 Kasım, El Paso, Los Llanos de Aridane, Tazacorte, Tijarafe ve Puntagorda eğitim merkezlerinde yüksek kül seviyeleri nedeniyle sınıf etkinliği askıya alınacak” denildi. Bu kapsamda öğrencilerin online eğitim alacakları belirtildi.

İspanya'da yanardağ kabusu 1,5 aydır sürüyor: 30'dan fazla deprem oldu - Resim : 3

 

İspanya'da yanardağ kabusu 1,5 aydır sürüyor: 30'dan fazla deprem oldu ile ilgili etiketler İspanya Yanardağ deprem LA PALMA lav

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.