Son dakika... İspanya'da 88 yaşındaki bir çift koronavirüsü yendi

Son dakika... Koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin 55’e çıkan İspanya'dan bu sefer umut veren bir haber geldi. 65 yıldır birlikte yaşayan bir çift, yeni tip koronavirüse yakalandıktan sonra iyileşerek Madrid’deki hastaneden taburcu oldu.

El País'in aktardığına göre, 1955’te evlenen José Prieto Cerrudo ve Guadalupe Matas Hernández’in 7 kız çocuğu var.

José, 4 Mart’ta kendini kötü hissetti, güçlü bir öksürükle doktora başvurdu, ancak antibiyotik yazılarak eve dinlenmeye gönderildi.

65. EVLİLİK YILDÖNÜMÜ KUTLAMASINDAN SONRA ATEŞİ YÜKSELDİ

Çift, 8 Mart’ta ailecek evliliğin 65. evlilik yıldönümünü kutladı. Ertesi gün José’nin ateşi yükseldi, şiddetli bir baş ağrısı başladı. Madrid’deki bir hastaneye kaldırılan José’nin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Birkaç gün sonra da eşi Guadalupe benzer belirtiler gösterdi ve hastaneye kaldırıldı. Kurallara göre farklı odalarda tutulması gereken çifte aynı odada yatmalarına izin verildi.

TABURCU OLMAYI REDDETTİ EŞİNİN YANINDA KALACAĞINI SÖYLEDİ

İlk iyileşen Guadalupe taburcu olmayı reddetti ve eşinin yanında kalacağını söyledi.

Çift, 30 Mart’ta el ele hastaneden çıktı ve ViIlanueva de la Torre kasabasındaki (Guadalajara) evlerine döndü.

İspanya’da 80 yaş üstü kadınlarda koronavirüs kaynaklı ölüm oranı yüzde 60, erkeklerde yüzde 40 civarında.

ÜLKEDE SALGIN HIZ KESTİ

Öte yandan Tıbbi Acil Durum Merkezi Başkan Yardımcısı Maria Jose Sierra, İspanya'da koronavirüsü salgınının hızının azaldığını söyledi.

Son dakika... İspanya'da 88 yaşındaki bir çift koronavirüsü yendi ile ilgili etiketler İspanya Koronavirüs kovid-19 covid-19 corona
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.