İspanya ve Fransa benzinli otomobil satışlarını durdurmaya hazırlanıyor

Elektrikli otomobillerin tüm dünyada popülerliğini arttırmasıyla birlikte artık bir çok marka tamamen bu pazara yöneliyor. İspanya ve Fransa, 2040’tan itibaren dizel ve benzinli otomobillerin satışını durdurmayı planlıyor. İşte detaylar…

Elektrikli otomobillerin tüm dünyada popülerliğini arttırmasıyla birlikte artık bir çok marka tamamen bu pazara yöneliyor.  Gelecek yıllarda ise içten yanmalı motorlar hayatımızdan çıkacak. Örneğin Mercedes, 2030 yılına kadar pazar şartları el verdiğince elektrikli motorlara geçmiş olacak. Audi ise 2026 itibarıyla sadece elektrikli otomobil üretimine başlayacak.

İspanya ve Fransa benzinli otomobil satışlarını durdurmaya hazırlanıyor

İSPANYA VE FRANSA BENZİNLİ OTOMOBİLLERİN FİŞİNİ ÇEKTİ

Fransa ve İspanya, düşük karbonlu bir ekonomiye geçişi hızlandırma çabalarının bir parçası olarak, önceden planlanandan beş yıl önce, 2035 yılına kadar benzinli araçların satışını durdurma taahhüdüne katıldı.

Fransa ve İspanya, belediyeler ve şirketler de dahil olmak üzere, 2035 yılına kadar önde gelen pazarlarda ve 2040 yılına kadar tüm dünyada sıfır emisyonlu araçların yüzde 100 satışına geçme sözü verdi.

 

İspanya ve Fransa benzinli otomobil satışlarını durdurmaya hazırlanıyor ile ilgili etiketler Otomobil Elektrikli otomobil Fransa İspanya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.