İsmini Türk dizisinden alan Afgan milis örgütü Taliban'ın peşinde!

NATO'nun çekilme kararının ardından Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nda NATO kimliğini kullanarak kalma kararı karşısında Taliban'dan Ankara'ya tehditkar söylemlerde bulunulmuştu. Geride kalan Afganlar için zaman giderek daralırken, Türk ordusu çekilmeyeceğine yönelik sinyaller vermişti. Bugünlerde gündeme gelmeye başlayan ve isimlerini bir Türk dizisinden alan bir milis örgütü, Taliban'ın başına bela olmuş durumda: Sungurlar!

NATO ülkeleri, çekildiklerinde Taliban özgür Afganistan'ın insanlarına, özellikle de kadın ve çocuklara zulmetme planının başarısız olması için Afganistan'ın dört bir yanında Taliban ilerleyişine karşı direnmek için farklı isimlerle militan gruplar oluşturuyorlar.

SuperHaber'in araştırmalarına göre, Güney Afganistan'daki Hilmend vilayetinde etkili olan ve Taliban'ın korkulu rüyası haline gelen Sungurlar isimli bir milis grubu oluşturulmuş durumda. 2015 yılında CIA tarafından kurulan Sungurlar, Amerikan Ulusal Güvenlik Müdürlüğü'nün ve bölgedeki NATO ülkelerinin yardımları ile oluşabildi. İsimleri ise ABD istihbaratıyla FETÖ yapılanmasını bir kez daha gözler önüne serdi.

İSİMLERİNİ FETÖCÜ DİZİDEN ALDILAR: SUNGURLAR

Sangoryanlar'ın ilginç bir özelliği ise, AFP'nin aktardığına göre, isimlerini 'Sungurlar' isimli bir Türk dizisinden alıyor olmaları.

Bahse konu Türk dizisinin konusu ise 'gizli ve örtülü operasyonlar'. Bu sözde 'dizi' ise Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün basın organlarından Samanyolu TV'de yayınlanan askeri bir dizi.

Üstelik ilginç bir özelliği daha var: CIA'in kurduğu bu milis gücünün çalışma şekli de FETÖ ile aynı: Sızıntı taktiğini kullanıp kılık değiştirmek ve sahte kimlikler altında Taliban'ın kilit noktalarına sızmak.

ABD, AFGANİSTAN'DA TÜRKİYE'YE YENİ BİR YPG YARATABİLİR

CIA'in kurucusu FETÖ'nün ise isim babası olduğu bu milis gücü, tam da Türkiye'nin Kabil Havalimanında kalma kararından sonra gündem oldu. 

ABD'nin, tıpkı Suriye'de DEAŞ'la mücadele bahanesiyle yaptığı gibi, Afganistan'da da Talliban'la mücadele kisvesi altında Türk unsurları ile çatışması muhtemel olan FETÖ sempatizanı bir milis gücüne destek vererek iki ülke arasında yepyeni bir soruna yol açması muhtemel.

 

İsmini Türk dizisinden alan Afgan milis örgütü Taliban'ın peşinde!

KURUCUSU: ESKİ KOMÜNİST SİYASETÇİ VE DENİZ KOMUTANI

Eskiden komünist kıdemli bir politikacı ve deniz kuvvetleri komutanı olduğu öğrenilen Abdulcabbar Kahraman ise bu milis gücünün kurucusu. 2015'de örgütü kurduktan 3 yıl sonra Taliban'ın bombalı saldırısında suikaste uğrayarak yaşamını yitirdi. 

Sahada 500 ila 1000 kadar savaşçısının bulunduğu tahmin edilen Sungurlar, geçtiğimiz yıl Taliban bölgelerinde büyük operasyonlar gerçekleştirmek ve Taliban'ın liderlerini etkisiz hale getirmek için çeşitli operasyonlar düzenlediler fakat başarılı olamadılar.

 TALİBAN KILIĞINDA GİZLİ GÖREV YAPIYORLAR 

İsmini Türk dizisinden alan Afgan milis örgütü Taliban'ın peşinde! - Resim : 2

Diğer milislerden faklı olarak gölgelerden savaşan bu milisler, Taliban kılığına girerek hem istihbari hem de taarruzi faaliyetlerde bulunuyorlar. Taliban kontrolü altındaki bölgelere girmek ve gizli operasyonlar gerçekleştirmek için Taliban kıyafetleri, sakalları ve sarıkları kullanıyorlar.

Bu 'sızma' taktiği ise Türkiye'nin FETÖ'den tanıdığı ve 15 Temmuz 2016'da acı bir şekilde unutmamak üzere öğrendiği bir taktik.

SuperHaber'in araştırmasına göre, Sungurlar, Agfanistan savaş alanındaki en etkili güçlerden biri.

İsmini Türk dizisinden alan Afgan milis örgütü Taliban'ın peşinde! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Türk NATO isim sangoryan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.