İsmi Süper Lig ekipleriyle anılan Salih Özcan, altyapısından yetiştiği Köln'de kaldı

Beşiktaş ve Galatasaray’ın da uzun süre transfer gündeminde olan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Özcan, kulübü FC Köln’de kaldı. Türk asıllı Alman futbolcu Salih Özcan, menajeri Dirk Hebel ile birlikte Bundesliga ekibi FC Köln’ün Lindenthal Geisbockheim'da  bulunan kulüp binasına giderek 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Türkiye'de ismi Beşiktaş, Galatasaray, Göztepe ve Altay; Bundesliga'da Union Berlin, Schalke  Stuttgart, Eintracht Frankfurt gibi kulüplerle anılan Salih Özcan, Köln'de kaldı. Son olarak İskoçya şampiyonu Rangers'e yazılan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu 3 yıllık sözleşme imzaladı. Alman basını, başarılı orta saha oyuncusunun 5 yıllık sözleşme teklifini geri çevirdiğini ve 2+1 yıllık imza attığını yazdı.

Geçen sezon Köln'ü son anda küme düşmekten kurtaran teknik direktör Steffen Baumgart’ın defalarca görüştüğü Salih Özcan'ı kalmaya ikna ettiği öğrenildi. U15’ten beri milli takımlarda oynayan ve 2020 U21 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyon olan Almanya kadrosunda bulunan Salih Özcan, Tokyo Olimpiyatları’nda da Almanya formasını giyecek.

İsmi Süper Lig ekipleriyle anılan Salih Özcan, altyapısından yetiştiği Köln'de kaldı

STEFAN KUNTZ'UN PRENSİ...

U21 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde Almanya’nın Hollanda'yı 2-1 yenerek elediği maçın ardından Panzerler’in teknik direktörü Stefan Kuntz, Salih’e övgüler yağdırmıştı. Beşiktaş'ın unutulmaz golcüsü Kuntz, "Salih Özcan 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda bizim için önemli bir isimdi. O benim lider oyuncularımdan biri. Hollandalı meslektaşım yarı finalden sonra ‘Özcan’dan nefret ediyoruz ama onu takımımızda görmek isteriz’ dedi.  Salih'in kalitesine saygı duymaktan daha büyük bir övgü olamaz" ifadelerini kullandı.

Salih Özcan, U21 Alman Milli Takımı formasını son kez Japonya’da giyecek. Özcan U15’ten beri kesintisiz Alman milli takımlarında yer aldığı için U21’de 23 yaşına kadar oynama şansı yakaladı. Genç oyuncu, Tokyo Olimpiyatları’nın ardından ya Almanya ya da Türkiye A Milli takımını seçecek. Almanya’da hem Almanlar ve hem gurbetçiler tarafından çok sevilen Özcan’ın sosyal medyada çok sayıda takipçisi var. Yetenekli futbolcunun tercihini ay-yıldızlı formadan yana kullanması bekleniyor. (DHA)

İsmi Süper Lig ekipleriyle anılan Salih Özcan, altyapısından yetiştiği Köln'de kaldı ile ilgili etiketler Bundesliga Salih Özcan köln
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.