İsmet Yıldırım'dan Ümraniye'ye 20 yeni okul sözü!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, nüfusu 700 bine yaklaşan ilçeye 20 yeni okul kazandırmayı planladıklarını söyledi. Yıldırım, “Dudullu-Bostancı ray hattı bir yıl içerisinde hizmete açılacak. Kazımkarabekir- Göztepe hattının da ihalesi son aşamada. İki dikey ve bir de yatay raylı sistem hattı olan bir ilçe olacağız” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Ümraniye Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen İsmet Yıldırım, hayata geçirilmesi planlanan proje ve hizmetleri Yeni Şafak’a anlattı. 29 Aralık tarihinden itibaren adaylık süreciyle birlikte çalışmalara başladıklarını söyleyen Yıldırım, belirlenen programlar dahilinde Ümraniye için yol haritasını oluşturduklarını ifade etti. Özellikle saha çalışmalarına ağırlık verildiğini kaydeden Yıldırım, “Ümraniye, AK Parti belediyecisiyle tanışmış bir ilçemiz. Çok ciddi yatırımların yapıldığı ve hızlı bir büyümenin gösterildiği bu şehrimizde gözden kaçan birtakım eksiklikler olabiliyor. Bunları telafi etmek ve Ümraniye’nin yükselen ivmesini arttırmak için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

BİR YILDA TAMAMLANACAK

Raylı sistem alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği projelerin olduğunu söyleyen Yıldırım, bir yıl içerisinde yeni raylı sistemlerin de hizmete gireceğini belirtti. Raylı sistemin ilçeye gelmesinin ardından ulaşım alanındaki sorunların bir kısmının çözüldüğünü ifade ede Yıldırım, “Dudullu-Bostancı raylı sistem hattı bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. Kazımkarabekir-Göztepe hattının da ihalesi son aşamaya geldi. İki dikey ve bir de yatay raylı sistem hattı olan bir ilçe konumuna geleceğiz. Ümraniye’deki vatandaşlarımız istediği noktalara rahat ve konforlu bir şekilde raylı sistemleri kullanarak ulaşabilecek” şeklinde konuştu.

TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALTILACAK

Ümraniye’nin hızlı gelişen bir ilçe olması nedeniyle ulaşım alanında belli başlı sorunların meydana geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Yaşanan sorunların önüne geçmek için ilk etapta E-6 Ümraniye girişindeki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak için projelerimizi hazırladık” dedi. Otopark alanında da çalışma yapıldığını söyleyen Yıldırım, “Otopark alanındaki sıkıntıya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi farklı mahallelerde toplamda 19 bin araçlık bir otopark alanı yapılması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

SPOR KÖYÜ MÜJDESİ

Spor alanında altyapı çalışmalarına ağırlık verileceğini söyleyen Yıldırım, “Her mahallede küçük spor salonları yapmayı planlıyoruz. Sadece bununla sınırlı kalmayacağız Ümraniyespor tesislerinin bulunduğu alanda büyük bir arazimiz bulunuyor. Bu araziye güzel bir spor köyü kuracağız. Kompleks halinde yapılması planlanan bu alanda futbol, basketbol, valeybol sporlarının yanı sıra okçuluk gibi farklı sporlar dallarında da öğrenci yetiştireceğiz. Bu işin temeli altyapıdır. Altyapınız ne kadar sağlam ve güçlü olursa o kadar kaliteli ve başarılı sporcular yetiştirirsiniz. İşte bizde altyapımızı iyileştirmek ve kaliteli hale getirmek istiyoruz” dedi.

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, minik dostlarımız için hayvan barınakları ve kulübeleri yapılacağını söyledi.

HALK İSTEYECEK BİZ YAPACAĞIZ

Vatandaşlar ile her zaman istişare içerisinde olduklarını ifade eden Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda projeler yürütülecek. Vatandaş isterse yapılacak istemezse yapılmayacak. Ümraniye’ye daha güzel yatırımlar yapmak için mücadele edeceğiz. Millet bahçelerinde eksikliklerimiz bulunuyor, buna ilişkin eksikliklerimizi gidereceğiz. Hayvan barınakları ve kulübeleri yapılacak. Sosyal projeler alanında çalışmalarımız olacak. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik onların zorluklarını beraber aşabileceğiz çalışmalar yürüteceğiz. Onlara hizmet son sürat devam edecek.”

20 YENİ OKUL SÖZÜ

Ümraniye’de gezmedik sokak çalmadık kapı bırakmayacaklarını dile getiren Yıldırım, “İlçemiz Anadolu şehri kadar büyük bir metropol konumuna sahip. Nüfus 700 bine yaklaştı. İlçede 37 mahalle bulunuyor, bazı mahallelerimizin nüfusları 30 bine yaklaşmış durumda. Böylesine kapsamlı bir ilçenin ilk etapta röntgenini çekmeniz gerekiyor. Biz de ilçenin kapsamlı röntgenini çektik. Baktığımızda yapılan yatırımların dışında iskan alanında birtakım sorunların olduğunu gözlemledik. Bu sorunların önüne geçmek için belirli plan ve çalışmalar hazırladık” dedi.

BİR SINIFTA EN ÇOK 30 ÖĞRENCİ OLACAK

Yıldırım, “Bugün ilçemizdeki okullara baktığımız zaman ortalama bir sınıfımızda 35 öğrenci eğitim görüyor. İyi bir ramak olmasına rağmen biz bu sayıda sınırlı kalmayacağız. Çeşitli noktalarda yer temini sağlanması halinde yaklaşık 20 okulunda yapılması için görüşme gerçekleştireceğiz. Bu da planlarımız arasında yer almaktadır. AK Parti belediyeciliği olarak önem verdiğimiz konuların başında eğitim gelmektedir. Okulların kalitesini arttırarak daha kapsamlı eğitim verilecek. Nüfus yoğunluğu dikkate alındığında yeni okulların da inşa edilmesi durumunda her sınıfta 30 öğrencinin olması eğitim kalitesini de arttıracaktır” şeklinde konuştu.

KAYMAKAMLIĞA TEK ÇATI

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, “Kaymakamlık birimleri tek çatı altında toplanamamış. Bu hizmet alanında da bir takım aksaklıklara neden olabilir. Acilen bu konu da dikkate alınarak kalıcı adımlar atılması gerekmektedir. İnsanlarımızın aklında olacak ve Ümraniye tarif edildiği zaman oranın gösterileceği simgesel bir binaya ihtiyacımız bulunuyor. Bu binayı da bir kültür merkezi olarak inşa etmek istiyoruz. Kompleks olarak vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Vatandaşların da merak edeceği bir yer olmasına özen göstereceğiz. Depremden dolayı binaların yenilenmesi alanında ciddi çalışmalar yürütülüyor. Yenileme çalışmalarına ilişkin projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

KALICI ÇÖZÜM ZAMANI

Yıldırım, şöyle devam etti: “Gençlerimizle, yaşlılarımızla daha güzel bir Ümraniye için her alanda faaliyet göstereceğiz. Gece gündüz demeden kurmuş olduğumuz ekibimizle birlikte nerede ne sorun var ise anında tespit edilerek müdahale edileceğiz. İllaki sorun ve sıkıntılar olacaktır, ancak önemli olan bu sorun ve sıkıntılara kalıcı çözümler üretmektir. Bizde bu sorunlara kalıcı çözümler üreteceğiz.”

İsmet Yıldırım'dan Ümraniye'ye 20 yeni okul sözü! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.