İsmet Yıldırım'dan İmamoğlu'na zor sorular

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Oturumunda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sözlerine "Darılmaca kırılmaca yok" diyerek başlayan Yıldırım, İBB iştiraki Kiptaş'ın İzmit'te yapacağı konutları hatırlatarak "Şimdi İBB Başkanı İmamoğlu'na soruyorum ben. İstanbul'un ulaşımdan depreme devasa sorunlarını halletiniz de sıra İzmit'e el uzatmaya mı geldi?" diye sordu. Sonra da İmamoğlu'na cevaplaması çok zor sorular yöneltti. İşte o anlar...

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım , İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Oturumunda konuştu. 

Yıldırım, "Darılmaca kırılmaca yok" diye başladığı konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz ay İzmit'te Kiptaş'ın bu ilçede yapacağı konutların arsasında yaptığı incelemeyi ve "İzmit'e çok güzel şeyler yapacağız" şeklindeki sözlerini hatırlattı. 

İsmet Yıldırım'dan İmamoğlu'na zor sorular

Sonra da zor soruyu sorup eleştirilerini sıraladı. İşte Yıldırım'ın konuşmasından önce çıkan ifadeler:

"Şimdi İBB Başkanı İmamoğlu'na soruyorum ben. İstanbul'un ulaşımdan depreme devasa sorunlarını halletiniz de sıra İzmit'e el uzatmaya mı geldi?

İstanbul için beklenen deprem afetine karşı hangi hayati önlemleri aldınız? Var mı? Kaç adet afet konut, sosyal konut yaptınız? Kaç tane yaptınız ya, bir tane gösterin ya?

Üç Ç... Çamur, çöp ve çukur. Evlere şenlik...

Sayın İmamoğlu çok büyük projeler anlattı da, aklımda kalan bir iki tane var. Anlatacağım haksızlık etmeyeceğim.

İsmet Yıldırım'dan İmamoğlu'na zor sorular - Resim : 2

150 tane kreş, gele gele 13 tane başlamış, 3 tane teslim etmiş her halde hesap kitap yapıyorum, eee sonra 4 bin metrekare, 10 milyonluk iş. Ayıptır ya... Konuşmaya ayıp.

Bizim yaptığımız metrolara, bizim yaptığımız ihalelere, bizim izin aldığımız bir şeye biz para bulduk diye ortaya çıkıyorsunuz. Ohooo..

Ya eskiden, para bulduk meselesi var ya borç yani, Anadolulu tüccarlar giderdi birinden borç alırdı derdi ki, "Kardeşim borç aldığımı kimseye söyleme ben iş adamıyım"

Ya siz... Bilbordlar, başkan çıkıyor borç aldım. Yeni literatürde bir şey gördüm. Borç alınca sevinen belediye başkanı... Allah Allah...

Çalıştay yapa yapa çalışmamayı öğrendiler.

İş yapmadan, proje yapmadan görüntü ve algı.

Ekrem Beyi ben nerede tebrik edeyim diye düşünürken buldum arkadaşlar. Tebriği buldum.

Kendilerinden bu kadar hız beklemiyordum bak.

Henüz daha 2 yıl dolmadan 25 sene öncesine döndürdü İstanbul'u...
Hakikaten beklemiyordum yaa...

Gelin 39 belediye başkanı kafa kafaya verelim Büyükşehir'de iş yapalım. Ya sıfırdan bir tane projeniz yok. Bir tane bir tane...

Biz belediye başkanları konuşmaya başlamadık, konuşmaya başlarsak burada oturamazsınız biliyor musunuz arkadaşlar...

Başkan İsmet Yıldırım'ın konuşmasının tamamı ise şöyle:

 

İsmet Yıldırım'dan İmamoğlu'na zor sorular ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İBB İSMET YILDIRIM ümraniye belediye başkanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.