İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu bugün defnedilecek: Mezarlıkta son hazırlıklar yapıldı

Bir süredir tedavi gördüğü yoğun bakımda hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Edirnekapı Mezarlığı'nda defnedilecek. Ustaosmanoğlu'nun defnedileceği mezarlıkta son hazırlıklar yapıldı. Mahmut Ustaosmanoğlu, mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanında toprağa verilecek

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Ustaosmanoğlu'nun Beykoz'daki evinde bugün taziyeler kabul edildi. İsmailağa Cemaati lideri için yarın Fatih Camii'nde Cuma Namazı'nın ardından cenaze namazı kılınacak.

AHISKALI ALİ HAYDAR EFENDİ'NİN YANINA DEFNEDİLECEK

Mahmut Ustaosmanoğlu mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanı sıra aile kabristanının da bulunduğu Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na defnedilecek.

İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu bugün defnedilecek: Mezarlıkta son hazırlıklar yapıldı

Ustaosmanoğlu'nun defnedileceği alanda ise son hazırlıklar yapılıyor. 93 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu bugün defnedilecek: Mezarlıkta son hazırlıklar yapıldı - Resim : 2

Cenaze için yapılan hazırlıklarda yer alan Yasin Ramazan Gülmüş, "Benim babam gassal, mezarlığa başladığından beridir sürekli onunla beraber mezarlığa gider gelirdim. Beraber cenaze yıkadığımız da oldu, sayısız cenaze törenine katıldım. Efendi hazretlerinin mezarını düzenlemek, etrafında çalışmak nasip oldu. Bu aşırı derecede güzel bir duygu. Burada çalışan abilerden Allah razı olsun ki bizim de yardım etmemize izin verdi. 20 yaşındayım, 20 senelik hayatım boyunca yaşadığım en güzel duygu buydu benim için. Efendi hazretlerine Allah'tan rahmet diliyorum, cemaatimize de başsağlığı diliyorum" dedi.

İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu bugün defnedilecek: Mezarlıkta son hazırlıklar yapıldı - Resim : 3

İsmailağa cemati üyeleri Mahmut Efendi'nin vefat haberini alır almaz Türkiye'nin dört bir yanından yollara düştüler. Uçaklar İstanbul'a cemaat mensuplarını taşıdı. Mahmut Efendi'nin Fatih Camii'ndeki cenazesine kadınların gelmemesi ilan istendi.

İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu bugün defnedilecek: Mezarlıkta son hazırlıklar yapıldı - Resim : 4

İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu bugün defnedilecek: Mezarlıkta son hazırlıklar yapıldı ile ilgili etiketler İsmailağa Cemaati cenaze mahmut ustaosmanoğlu edirnekapı mezarlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.