İsmail Saymaz'dan 6'lı masaya sert tepki: Bu sisteme kimse oy vermez!

Aday krizi yaşanan 6'lı masanın anayasa teklifi ve parlamenter sisteme dair vaatlerine bir tepki de muhalif gazeteci İsmail Saymaz'dan geldi. "Bu sistemle Türkiye gibi bir ülke yönetilemez" diyen Saymaz, "Buna kim oy verir? Ben vermem mesela. Buna kimse oy vermez." dedi.

Halk TV'de canlı yayına katılan muhalif gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen altılı masanın anayasa teklifi ve parlamenter sisteme dair vaatlerini sert bir dille eleştirdi.

"BUNA KİM OY VERİR? BEN OY VERMEM MESELA"

Saymaz şunları söyledi;

"6 partinin lideri, cumhurbaşkanından nasıl üstün olur? Cumhurbaşkanı en az yüzde 50+1 oy alacak, fakat yüzde 1, yüzde 0.5 oy almış partinin lideri, gelecek cumhurbaşkanından daha üstün olacak. Bu da demokrasi mi olacak? Buna kim oy verir? Ben oy vermem mesela. Buna kimse oy vermez.

 

"TÜRKİYE'NİN SORUNLARINA BÖYLE Mİ ÇÖZÜM ÜRETECEKSİNİZ?" 

Türkiye’nin acil sorunları var. Cumhurbaşkanı hangi süreçte rol alacak? Dur bizim lidere de soralım. Kabine toplanmış, oy verecek, bir de kendi genel başkanına mı soracak? Türkiye’nin yakıcı sorunlarına siz böyle mi çözüm üreteceksiniz?

 

"YURTTAŞ BU SİSTEME OY VERMEZ"

Böyle Türkiye gibi bir ülke yönetilemez. Cumhurbaşkanı da 6 tane siyasinin emir erine dönecekse, bu sisteme oy toplamak çok zordur. Yurttaş bu sisteme oy vermez. Hem cumhurbaşkanı olacak, hem kabinesi olacak hem de hayali bir kurum olacak, ben bir de bizim lidere sorayım mı diyecek? Türkiye nasıl yönetilecek?"

İsmail Saymaz'dan 6'lı masaya sert tepki: Bu sisteme kimse oy vermez! ile ilgili etiketler İsmail Saymaz 6'lı Masa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.