İsmail Saymaz, DEAŞ'ın Türkiye yapılanmasını yazdı!

Gazeteci İsmail Saymaz son kitabında DEAŞ'ın Türkiye'deki örgütlenmesi ve eylemlerini irdeliyor. DEAŞ'la ilgili bütün dava dosyalarını titizlikle inceleyip, irdeleyen Saymaz, örgütün başta Diyarbakır, Suruç, Ankara Garı, Reina ve Atatürk Havalimanı olmak üzere kanlı eylemleri ile ilgili toplu bir değerlendirme imkanı sunuyor.

İsmail Saymaz'ın son kitabı "Türkiye'de IŞİD" adını taşıyor.

İletişim Yayıncılık tarafından basılan kitap, Adından da anlaşılacağı gibi, DEAŞ'ın Türkiye yapılanmasını ve kanlı eylemlerine mercek tutuyor.

Örgütün başta Suruç, Ankara Garı, Reina ve Havalimanı gibi kanlı eylemlerinin de aralarında olduğu saldırılara ilişkin açılmış davaların dosyalarını etraflı bir şekilde ve titizlikle inceleyen Saymaz, bu eylemleri tek bir kitapta derleyerek okuyucuya toplu analiz imkanı sunuyor.

DEAŞ'ın eylemleri ile mağdur ettiği insanlara ithaf edilen kitabın önsözünde;

”IŞİD, Mayıs 2015’ten itibaren açıkça Türkiye’yi hedef aldı. Çıkardığı Türkçe dergiye Konstantiniyye, Gaziantepliler için kurdukları kampa ‘Konstantin’ adlarını vererek, İstanbul’u fethedeceklerini ilan etti. IŞİD’in Türkiye’ye açtığı savaş iki aşama izledi. İlk önce HDP’liler, sol görüşlüler ve Aleviler hedef alındı. İkinci aşamada, IŞİD karşıtı koalisyona verilen destek ve ‘Fırat Kalkanı Operasyonu’ sonrası, Türk devleti IŞİD’in hedefi haline geldi. Bugün tüm Türkiye namlunun ucundadır.

IŞİD’in 2011-2015 yıllarında etkilediği, devşirdiği, eğittiği ve savaştırdığı kitle, güvenlik ve toplumsal barış açısından tehdit olmayı sürdürüyor. Peki aylarca telefonları dinlenen, takip edilen IŞİD militanları, son derece kanlı eylemleri nasıl yapabildi? Suriye sınırından cihatçı savaşçı geçişi nasıl örgütlendi? Yıllarca nasıl militan devşirdiler, Selefilik nasıl yayıldı?"

ifadeleri yer alıyor.

İsmail Saymaz, DEAŞ'ın Türkiye yapılanmasını yazdı! ile ilgili etiketler İsmail Saymaz DEAŞ türkiye'de ışid
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.