İsmail Ok kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli, evli mi?

2020 yılında İYİ Parti’den istifa eden ve daha sonrasında Meclis'te bağımsız milletvekilliği görevini yürüten İsmail Ok resmen AK Parti’ye katıldı. Peki, İsmail Ok kimdir?

2020 yılında İYİ Parti’den istifa ettikten sonra Meclis'te bağımsız milletvekilliği görevini üstlenen İsmail Ok resmen AK Parti’ye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Ok'un partiye katılışını, "Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok kardeşimizi de ailemize katıyoruz. Hayırlı olsun, Allah mübarek etsin diyorum. İnşallah ailemiz bu ramazan ayında daha da güçlenmiştir." ifadelerine yer verdi. Peki, İsmail Ok kaç yaşında, nereli, evli mi?

İsmail Ok kimdir?

1964 yılında Balıkesir`in Kepsut ilçesi Hotaşlar köyünde dünyaya gelen İsmail Ok, ilk ve orta eğitimini Balıkesir'de tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya - Fizik Bölümünde eğitim gördü.

21 sene boyunca Türkiye'nin birçok köy, ilçe ve ilinde öğretmenlik yapan Ok, 1995-1999 yılları arasında Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999-2003 yılları arasında Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği görevlerinde bulundu.

İsmail Ok kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli, evli mi?

Türk Ocakları ve Aydınlar Ocağı Balıkesir Şubeleri üyesi olan Ok, üyeliğinin devam ettiği Türkiye Kamu Çalışanları Vakıf'ında, yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Balıkesir Belediye Başkanı seçildi ve 5 yıl görev yaptı.

TBMM 25. 26. ve 27. Dönem Balıkesir milletvekili olan Ok, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyeliği ve 27. Dönem Divan Katip Üyeliği yaptı. 2019 yılında yerel seçimlerde Balikesir’den Millet ittifakının Belediye Başkanı adayı olmuş ancak seçimi kaybetmiştir.

İsmail Ok, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MHP'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti kurucu üyesi olan Ok, 17 Şubat 2020 günü partisinden istifa etmiştir.

İsmail Ok kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? ile ilgili etiketler AK Parti ismail ok
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.