İsmail Hakkı Karadayı kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında?

İsmail Hakkı Karadayı kimdir? Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22'nci Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı yaşamını yitirdi. Birçok kişi İsmail Hakkı Karadayı'nın neden öldüğünü merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, İsmail Hakkı Karadayı kimdir? Neden öldü? İsmail Hakkı Karadayı öldü mü? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

İsmail Hakkı Karadayı kimdir? Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22'nci Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı hayatını kaybetti. Birçok kişi İsmail Hakkı Karadayı'nın neden öldüğünü, hastalığının ne olduğunu ve kaç yaşında olduğunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam etmektedir. Peki, İsmail Hakkı Karadayı kimdir? Neden öldü? İsmail Hakkı Karadayı öldü mü? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

İSMAİL HAKKI KARADAYI VEFAT ETTİ!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22'nci Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı hayatını kaybetti. Karadayı'nın bağırsak kanseri olduğu öğrenildi. 

İSMAİL HAKKI KARADAYI KİMDİR?

28 Şubat davasında müebbet hapsi istenen dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı 1932 yılında Çankırı'da dünyaya geldi. 1951 yılında Kara Harp Okulu'nu bitiren Karadayı, 1953'de Uçaksavar Okulu'ndan mezun oldu. 1963 yılında Kara Harp Akademisi'ni, 1967 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni, 1975 yılında Milli Güvenlik Akademisi'ni bitirdi. 

1977 yılında tuğgeneral rütbesine terfi eden Karadayı, sırasıyla Kara Kuvvetleri Tayin Dairesi Başkanlığı ve Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yaptı. 1981'de ise tümgeneral rütbesine terfi etti.

Tümgeneral olarak Kıbrıs'ta iki yıl Tümen Komutanlığı görevini yaptıktan sonra Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı'na atandı. 1985 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede iki yıl Kolordu Komutanı olarak görev yaptı. 1989 yılına kadar korgeneral olarak iki yıl, 30 Ağustos 1989 tarihinde orgeneral rütbesine terfi etmesinden sonra 1 Ocak 1991 tarihine kadar Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevini yürüttü. 1991 yılında 1. Ordu Komutanlığı'na atandı. 30 Ağustos 1993 tarihinden itibaren bir yıl süreyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptı.

İsmail Hakkı Karadayı, 30 Ağustos 1994 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevine atandı. 30 Ağustos 1998 tarihinde yaş haddinden emekli oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat davasında yargılanıyor.

İsmail Hakkı Karadayı kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında? ile ilgili etiketler Türk Silahlı Kuvvetleri ölüm ismail hakkı karadayı ismail hakkı karadayı öldü mü
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.