Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir kimdir? Nereli?

CAATSA yaptırım listesinde yer alan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in kim olduğu vatandaşlar tarafından yakın bir takibe alındı. İsmail Demir kimdir, kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde…

CAATSA yaptırımları resmen yürürlüğe girdi. Yaptırım listesinde yer alan isimlerden biri olan İsmail Demir’in kim olduğu ise vatandaşlar tarafından merak edilir bir hale geldi. Peki, CAATSA yaptırım listesinde olan İsmail Demir kimdir?

S-400 hava ve füze savunma sistemleri sebebiyle ABD'nin Türkiye'ye yönelik uygulamaya soktuğu CAATSA yaptırımlarının hedefindeki isimlerden birisi de Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Demir, "Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın liderliğinde Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlılıyız. Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan herhangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiç bir şekilde engelleyemeyecektir." ifadelerine yer verdi.

İSMAİL DEMİR KİMDİR?

1960 senesinde Elazığ’da dünyaya gelen İsmail Demir, ilköğrenimini Ankara ve Eskişehir’de ortaokul ve liseyi de Eskişehir’de bitirdi. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra da Uludağ Üniversitesi ve İTÜ'de birer yıl araştırma görevlisi olarak yer aldı.

1985 yılında MEB bursu ile yüksek lisans ve doktora öğrenimi için ABD'ye giden İsmail Demir, Michigan Üniversitesinde uygulamalı mekanik, Purdue Üniversitesinde ise uzay ve havacılık dalında yüksek lisans gerçekleştirdi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir kimdir? Nereli?

1989 yılında doktora eğitiminde katı cisim mekaniği, çatlak mekaniği ve malzeme konularında çalışmalara başlayan Demir, en iyi lisans üstü araştırmacı ödülünü aldığı bu bölümde çeşitli konularda araştırma görevlisi oldu.

Çeşitli uluslararası dergi ve konferanslarda kompozit malzemeler, çatlak mekaniği, teorik ve nümerik elastik modellemeler, mikro elektromekanik konularında çok sayıda makalesi yayımlanan Demir, evli ve dört çocuk babasıdır.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir kimdir? Nereli? ile ilgili etiketler İsmail Demir savunma sanayi başkanı CAATSA
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.