"İslam'ı ve Müslümanları yok edeceğiz"

İslamofobinin hızla yayıldığı Almanya'da tehlikeli bir gelişme yaşandı. Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Hüfingen beldesinde bir camiye posta yoluyla İslam düşmanlığı içeren tehdit mektubu gönderildi. Mektupta "İslam'ı ve Müslümanları yok edeceğiz" denildiği görüldü.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Mescid-i Aksa Camisi’ne posta yoluyla bir mektup gönderildi.

Tehdit mektubunda "İslam ne Almanya'ya aittir ne de Avrupa'ya" ve "İslam'ı ve Müslümanları Almanya‘da yok edeceğiz" şeklinde ifadeler yer aldı.

DİTİB Mescid-i Aksa Camisi Dernek Başkanı Hakan Taşdemir, 1996 yılında kurulan ve 230 üyesi bulunan bir cami derneği olarak bugüne kadar buna benzer bir olayla karşılaşmadıklarını belirterek, bu saldırının kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

"İslam'ı ve Müslümanları yok edeceğiz"

Taşdemir, "Yerel yönetimlerle, komşularımızla yakın ilişkiler içerisindeyiz. Kapımız herkese açık olarak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerde başta komşularımız olmak üzere okullardan ziyaretçi gruplarını ağırlıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Hüfingen’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Villingen Schwenningen‘den pul yapıştırılıp posta yoluyla gönderilen mektubun emniyet teşkilatına bildirildiğini ifade eden Taşdemir, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

"İslam'ı ve Müslümanları yok edeceğiz" ile ilgili etiketler Almanya İslam Müslüman Tehdit ditib Mescid-i Aksa Camisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.