İslam Memiş'ten yatırım yapmak isteyenlere uyarı: Kulaktan dolma bilgiler yayılıyor

Altın ve para piyasaları uzman İslam Memiş, yatırımcılara uyarılar yaptı. Özellikle altın konusunda kulaktan dolma bilgilerin yayıldığının altını çizen Memiş, arkadaşların ya da çevrenin dikkatle dinlenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş çeşitleri hakkında bilgilerde bulundu. Yaptığı bilgilendirmelerde hangi altın çeşitlerinde işçilik olduğunu ve fiyatının pahalı olduğunu, hangi altın çeşitlerinin yatırım aracı olarak kullanılması gerektiği hakkında yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Altın ve gümüş fiyatlarındaki işçilik oranlarını açıklayan İslam Memiş, işçilik fiyatının alınmadığı emtia çeşitleri hakkında Bir Bilene Sorduk için bilgilendirmelerde bulundu.

"KULAKTAN DOLMA BİLGİLER HIZLA YAYILIYOR"

İslam Memiş, kulaktan dolma bilgilerin hızla yayıldığını vurguladı. Bu tür bilgi alışverişlerinin zararlı olduğunu düşünen Memiş, “Genelde vatandaşlar kendi aralarında konuştukları zaman, kulaktan dolma bilgilerle kendisi hangi ürüne yatırım yapıyorsa veya biriktiriyorsa, birikim yapıyorsa, arkadaşına ya da karşı tarafa aynı bilgiyi veya aynı doğruyu anlatma veya aynı bilgiyi verme o da aynı alışkanlığı kazansın diye söylemde bulunduğunu gözlemliyoruz.” yorumlarında bulundu.

Kulaktan dolma bilgiler ile hareket edilmesinin yanlış olduğunu düşünen İslam Memiş, arkadaşların ya da çevrenin dikkatle dinlenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Memiş, “Ben Cumhuriyet altını biriktiren bir birikimciyim, tasarruf sahibiyim. Hemen karşımdaki arkadaşa diyorum ki, Kesinlikle Cumhuriyet alman lazım. Cumhuriyet kaybettirmiyor. Biri gram altın alıyor, kesinlikle gram altın alman lazım, Gram altın alım-satımda kaybettirmiyor. O yüzden gram altın biriktirmen lazım. Gümüş tarafında da külçe alman lazım, granür alman lazım. Kişi kendisi neyi biriktiriyorsa, karşı tarafa da aynısını söylüyor. Aynısını biriktirmesini tavsiye ediyor. Ama bu tamamen yanlış bir uygulama. benim nazarımda bu konu tamamen bir magazinsel konu.” yorumlarını yaptı.

"KUYUMCULAR KENDİ İŞLERİNE GELENİ SATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kuyumcuların da kendi işlerine gelen emtia çeşidini satmaya çalıştıklarını belirterek, Satıcı özellikle elinde o gün hangi ürün ucuzsa, hangi ürünün maliyeti ucuzsa onu sattığı için satarken de tüketiciye, vatandaşa bundan zarar etmezsiniz. Bu daha iyi diye bilgilendirmeler veriyor. Hal böyle olunca satın alan kişi tasarruf sahibi de haklı olarak buna inanıyor. Halbuki buradaki sebep şu. Örnek verelim. Benim bir kuyumcu mağazam var. Bugün yüklü miktardan ben vatandaştan Cumhuriyet altını bozdum. Bunu bir an önce satmam lazım. Nakite dönmem lazım. Yüklü miktarda çeyrek altınım var veya gram altınım daha fazla. Hangisi fazlaysa onu satmam lazım. Bir an önce nakite dönmem lazım" dedi.

 

 

İslam Memiş'ten yatırım yapmak isteyenlere uyarı: Kulaktan dolma bilgiler yayılıyor ile ilgili etiketler altın Uyarı İslam Memiş yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.