İslam Memiş'ten gram altın yorumu: Temmuzda bin 200, yıl sonuna kadar bin 450 lira

Gram altın fiyatlarının küresel altın fiyatlarını izleyerek hafta içinde 980 liraya kadar yükselmesinin ardından, yatırımcılar uzmanların görüşlerini araştırmaya başladı. Bir süre sonra 965 lira seviyesine kadar gerileyen gram altının fiyatı vatandaşların kafasını karıştırdı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin yeni bir değerlendirmede bulundu.

Gram altın hafta içinde 985 lirayı gördükten sonra haftayı 965.283 liradan, çeyrek altın ise 1578.24 liradan kapattı. Merkez Bankasının faiz kararının ardından hareketlenen dolar kurunda dikkat çeken düşüşler oldu. Bu gelişmeler yaşanırken vatandaşlar, altın fiyatlarının nasıl bir yön izleyeceğini araştırmaya başladı.

"SİZ SİZ OLUN 980 LİRADAN ALTIN ALMAYIN" 


İslam Memiş gram altındaki hareketleri Youtube kanalında analiz etti, yatırımcılarını uyardı... İşte Memiş'in merakla  beklenen o açıklamaları:


Gram altın TL fiyatındaki kırmızı çizgimiz bu hafta 980 liraydı. Ancak siz siz olun 980 liradan alım yapmayın. Kâr satışlarını ve düzeltmeleri bekleyin. Her ne kadar 940 liradan alamayacak olsanız da en azından 950 liradan alabilirsiniz diye uyarılarım vardı. Eğer 980 liradan aldıysanız yine bir yol var. Bir sonraki atak 1050, Temmuzda 1200 yıl sonuna kadar olan süreçte ise 1450 lira bekliyoruz. Laf bir kere söylenir, arkasında durulur. 2022 yılı analiz raporumda 1450 lira seviyesini söyledim nokta. Bir gün bile geri adım atmadım. Öngörümde bir değişiklik yok. Diyelim ki küresel piyasalarda tahminleri revize edecek bir gelişme oldu, çıkar aslanlar gibi söyleriz. Şu anda bana bunu söyletecek bir gelişme yok. Bakalım geri çekilmelerde gram altın 950 seviyesini görebilecek mi?

 

Herkes satayım mı diye sordu? Çok ilginç. Bu kadar satmaya heves. Bir buçuk ay boyunca 900 liranın altında gram altın alamayacaksınız dedim. Buna rağmen satayım mı diyorlar. Sattın ne olacak, yerine koyup kar edeceksin. Öyle bir piyasa yok. Piyasa senin cebindeki almak için kuruldu. Satarsan varlığını kaybederek ağlayacaksın.

 

Altının ons fiyatı 1851 seviyesinde. 1867 dolardan döndü. 1835 dolar seviyesinin üzerindeki kapanışlarda problemler yok. FED'in açıklamasına kadar 1780 ile 1880 arasındaki bant aralığını takip edeceğiz. Bu politikamızda bir değişiklik yok. FED sonrası 1880 - 1980. Bu merkez bankalarının kontrolündeki bir fiyatlam. Sizin mantığınız çerçevesinde bir fiyatlama yok şu anda. Merkez Bankaları ne derse o şekilde devam edecek.

PEKİ YA GÜMÜŞ?


Gümüşün gram fiyatı 11.52 lira seviyesinde. Her geri çekilme bir alım fırsatıdır. Altına kıyasla daha çok baskılandığı için gümüşün gram fiyatı benim nazarımda ucuz. Her geri çekilmeyi ilave yaparak yoluma devam eden bir yatırımcıyım. 20 lirayı görmeden oynamam.

Gümüşün ons fiyatı 22.07 dolar seviyesinde. 22.02'nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Yine de ucuz. Çünkü Haziran ayında 24 dolar seviyesinde bir atak bekliyorum.

 

 

İslam Memiş'ten gram altın yorumu: Temmuzda bin 200, yıl sonuna kadar bin 450 lira ile ilgili etiketler gram altın çeyrek altın gümüş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.