Uzman isim yanıtladı: Bu seviyelerden dolar alınır mı?

Merkez Bankasının para politikası faiz kararını yüzde 14'te sabit tutmasının ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Dolar düşmeye devam edecek mi? Konuya ilişkin açıklama yapan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Mayıs Haziran Temmuzda bir prensip sahibi olacağız" diyerek yatırımcıları uyardı.

Haftaya 15 liradan başlayan dolar kuru 16 lirayı aşarak yükselişini sürdürürken, Merkez'in faiz açıklamasının ardından 16,19 liraya kadar geriledi. Peki dolardaki düşüşler devam edecek mi?Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını özellikle çizen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yayınladığı videoda dolara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İşte o açıklamalar:


Yorgun bir haftayı geride bıraktık. Yeni zamlar art arda gelmeye başladı, döviz kurlarında yeni ataklar görmeye başladık. Haliyle enflasyonla mücadele biraz zorlaştı. Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni bir proje açıklaması bekleniyor. Süper Bono diye bekleniyor. Gerçi bu kulaktan dolma bilgiler ama nasıl bir enstrüman açıklar, kur ataklarının önüne geçebilir mi takip edeceğiz. Emlak piyasasında yeni bir açıklama bekleniyor. Bununla kira ve emlak artışlarının önüne geçebilecekler mi?

Borsa İstanbul 2437'den haftayı tamamladı. 2250 ile 2500 puan aralığını takip edeceğimi, 2500 puan seviyesi üzerindeki atakların kalıcı olmayacağını söylemiştim. Öngörümde bir değişiklik yok.

 

Peki ya dolar, neyle karşı karşıyayız?

Dolar TL kuru 16,23 liraya kadar geriledi. 16.45'i görmüştü. Bu hafta özellikle kırmızı çizginin 16.40 lira olduğunu söyledik. Yüksekten maliyet yapmayın, tekrar alım fırsatı beklenebilir. Destek seviyesi 16.15 devamında 15.80 seviyesi. Bakalım hangi destek seviyelerinden dönecek. Takip edeceğiz. Siz siz olun 16.40 lira seviyelerinden alım yapmayın. Tekrar hafta başında 16.15'e kadar gerileyecek mi göreceğiz. Kişisel olarak tahminim o destek seviyeleri olsa da düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Orta ve uzun vadede yukarı doğru atakların devam etmesini olası görüyorum. Özellikle Nisan ayındaki yol haritamıza sadığız. Hiçbir dalgalanmaya karşı panik yapmıyoruz.

 

Mayıs Haziran Temmuzda bir prensip sahibi olacağız. Dalgalanmalarla alım satım yapmayacağız. Yaparsak elimizdeki varlıklardan olacağız. Bu nettir. Dolayısıyla bu dalgalanmalardan dolayı panik yapıp alım ve satım yapanlar yanlış karar verdi. Kendinizi koruyamadınız. Nefsiniz iradenizin önüne geçti. Zarar etmeye devam edecekler. Kendinizi uyanık zannetmeyin. PiyasalardaDOLAR kargaşa var, endişe var. Yurt içi piyasalarda alım satımı bitirdiler. Günlük ve haftalık bazda alım satım yaptırmayacaklar. Bunu algılayamayanlar ellerindekini kaptıracaklar. O yüzden satan her zaman zarar edecek.

Uzman isim yanıtladı: Bu seviyelerden dolar alınır mı? ile ilgili etiketler Dolar Türk Lirası İslam Memiş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.