Memiş'ten yeni bir yatırım öngörüsü: Gram altını bile yaya bıraktı!

Yurt içi piyasalarda döviz kuruyla birlikte gram altının yükselişi de sürüyor. Son günlerde İngiliz Sterlini 20 lirayı, Euro 17 lirayı aşmış durumda. 16 lira sınırına kadar gelen dolar/TL kuru ise bugün 16,16 liraya kadar tırmandı. Gram altın ise 964 lirayı aştı. Piyasalardaki son durumu değerlendiren Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Piyasalarda başta emtialar olmak üzere döviz kuru alev almış durumda. Böyle dönemlerde vatandaşları ve yatırımcıları sakin olmaya çağıran İslam Memiş, tüm bu yatırım araçlarının dışında başka bir emtiaya dikkat çekti...

An itibariyle piyasalardaki son durum şöyle:

Dolar TL, 16,16 civarında
Euro TL, 17,24 lira civarında
Sterlin TL 20,24 lira civarında
Gram altın spot 964'liraya dayandı.

TARIM EMTİALARINA DİKKAT ÇEKTİ

Tüm yatırım araçlarında ciddi bir artış söz konusuyken İslam Memiş tarım emtialarına dikkat çekti. Tarım emtialarına yatırım yapanları satış için acele etmemeye çağırdı.

İslam Memiş özellikle buğday emtiasına ilk gündeme getirdiğinde 545 lira olan buğday için yıl sonunda 1650 lira öngörüsünde bulundu.

Buğdayın şu anki fiyatı 1169 lira.

 

GRAM ALTIN İÇİN TARİH VERMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda gram altın için yükseliş öngörüsünde bulunan Memiş, Haziran ayına dikkat çekerek şu açıklamayı yapmıştı:

Gram altın  temmuz ayında 1000 lira seviyesi üzerinde yoluna devam edecek. Haziran'da bir mola verecek. Hem dolar kuru, hem gram altın, gram gümüş de yükselişler başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu toplantısında bir değişiklik yapmayacağını düşünüyorum. Yıl sonuna kadar faiz artırmak zorunda kalacağını düşünüyorum. FED'in 50 baz puan değil 25 baz puan faiz artımı ile süreci devam ettireceğini düşünüyorum.

 

Altında 960 liranın üzerinde kalıcı olursa bu yükselişlerin 980 liraya kadar devam edeceğini düşünüyorum.

Temmuz ayındaki ataklarla birlikte yıl sonuna kadar 1450 lira seviyesini görmemiz muhtemel sonuç olabilir. Benim yıllık öngörümde bir değişiklik yok.

 
Memiş'ten yeni bir yatırım öngörüsü: Gram altını bile yaya bıraktı! ile ilgili etiketler gram altın tarımsal emtia İslam Memiş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.